CHP yoksulluğa dikkat çekti!

CHP yoksulluğa dikkat çekti!

CHP'li Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, ülkemizde çalışma hayatında yaşanan sorunlara değindi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda söz alarak, işçi, emekli, taşeron firma çalışanları, atama bekleyen öğretmenler ile çiftçi, esnaf ve dar gelirlilerin yaşadığı sorunlara dikkat çekti. 

TAŞERONLAR KADRO BEKLİYOR 

Taşeron firmada çalışan işçilerle sürekli irtibat halinde olduklarını kaydeden Gürer, “Taşeron firma çalışanlar bana ulaşarak, ‘Bizi de söyle vekilim, ne zaman kadro verilecek?’ diye soruyorlar” şeklinde konuştu. 

fotograf-086.jpeg

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR, ÖĞRETMENLER, SAĞLIKÇILAR…

Emeklilikte yaşa takılanların da sorunlarının bir an önce çözülmesini beklediğini anlatan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Öbür tarafta atama bekleyen öğretmenler var, sağlıkçılar var. Bir de Haziran ayında Millî Eğitim Bakanlığında daimî işçi kadrosundaki 32 bin işçi iki aylığına işten çıkarılacak. Onlar da diyor ki: ‘Bizi de sürekli işçi kadrosuna alsınlar’ diyor” ifadelerini kullardı. 

YOKLUK VE YOKSULLUK ARTIYOR

Esnafın, işçinin, emeklinin ve dar gelirlilerin beklentilerine de vurgu yapan CHP Niğde Milletvekili Gürer, Meclis Genel Kurulu’ndaki konuşmasını şu sözlerle tamamladı: 

“Esnafın sorunu var, işçinin sorunu var. Emekli ‘Yandım anam’ diyor, pazara çarşıya çıkamaz duruma gelmiş, ülkenin gündeminde bunlar yok. Ülkenin gündeminde algıyla, pembe tablolar çiziliyor. Ortada bir gerçek var: Yokluk artıyor, yoksulluk artıyor. Çiftçisi, işçisi, esnafı, emeklisi, engellisi dar gelirlisi mağdur durumda, sorunlu durumda, yokluk içinde. İktidar da bunu duysun…”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.