CHP’de Geri Sayım Bitti Sıra İleri Sayımda!

CHP’de Geri Sayım Bitti Sıra İleri Sayımda!

Ali Eyce yazdı; CHP’de Geri Sayım Bitti Sıra İleri Sayımda!

Cumhuriyet Halk Partisi dün genel kurul sürecini tamamladı.

38. kez gerçekleşen genel kurul öncesi kaleme aldığım yazımda bunun CHP için hem bir geri sayım, hem de bir ileri sayım olduğunu yazmıştım.

Dünkü genel kurul sonrası yapılan oylama da delegelerden yeterli oy alan Özgür Özel, CHP Genel Başkanı olarak seçime giren Kemal Kılıçdaroğlu’nun koltuğuna oturmayı başardı.

Bu başarı özelinde baktığınızda CHP’nin Genel Başkanı olan Özgür Özel’in gibi görünse de, kaybedilen en son seçimden sonra değişim isteyen CHP tabanının, örgütünündür.

Gazeteci olarak bizler siyaseti hangi taraftan olursa olsun sadece yazanlardan değil, aynı zaman da konuşanlardanız.

Türkiye’de var olan, varlığıyla Türk siyasetine güç veren her parti bu ülkede yaşayan herkes için önemlidir.

Demokrasinin olduğu yerde çoğunluk vardır, demokrasinin olduğu yerde seçim vardır, demokrasinin olduğu yerde her anlamda kazanım vardır.

CHP’deki değişim dün Genel Başkanın değişmesiyle, bugün de partinin yetkili organlarına seçilecek insanların belirlenmesiyle tamamlanmış gibi olacak.

CHP’de geri sayım tamamlanmış olacak!

Bundan sonrası değişimcilerin sık sık dile getirdikleri gibi ileri sayımda!

CHP’nin 13,5 yıl Kemal Kılıçdaroğlu dönemlerinden yaptığı hataları yapması, herkesle kucaklaşmayı bilmesi, birilerin incinmesin diye birileri gücenmesin diye, az olsun benim olsun diye siyaset yapmaması gerekir.

CHP’nin her parti gibi kendine özgü kemikleşmiş bir oy potansiyeli var.

Türkiye’de siyasi iktidarı elinde tutmak istiyorsa, bu kemikleşmiş oyun yeterli olmadığını, bütün kesimleri mutlu edecek siyaset yapması gerektiğini söylemeye gerek yok sanırım.

Bugün Türkiye’de 21 yıldır iktidarda bulunan AK Parti’nin ve Cumhur İttifakı’nın ve geçmiş seçimde kendi ittifakında bulunan partilerin neden ve nasıl kendisinden daha fazla oy aldığını düşünmesi gerekiyor.

CHP’nin en başta kendi içinde yıllardır küstürdüğü ve kırdığı Atatürkçüleri, vatanseverleri, ülkesinin bütünlüğüne sahip çıkanlarla da barışması, partiye dönüşlerini sağlaması gerekiyor.

Yoksa bir dönem Kemal Kılıçdaroğlu için ‘Yenmiş de yenmiş, yenmiş de yenmiş’ söylemi bir dönem de Özgür Özel için söylenmiş olur.

Kaybeden yine aynı isim olur CHP!

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.