CHP'deki yolsuzluk iddialarına emekli albay Levent Göktaş'tan yanıt

CHP'deki yolsuzluk iddialarına emekli albay Levent Göktaş'tan yanıt

CHP'deki yolsuzluk iddialarının odağında yer alan emekli albay ve Avukat Levent Göktaş, hakkındaki iddialara cevap vererek Eski Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un iddiaları hakkında da konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki (CHP) yolsuzluk iddialarının odağındaki emekli albay ve Avukat Levent Göktaş, sessizliğini bozdu. 12punto’dan Müyesser Yıldız’a konuşan Göktaş, hakkındaki iddialara cevap verdi. Öte yandan Göktaş, Eski Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un iddiaları hakkında da konuştu.

kapak-005553.jpg

Röportajdaki o bölüm şu şekilde:

Eski Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un anlattıklarına göre, Levent Göktaş'la görüştüğünde Göktaş, “Tuncay senden birtakım taleplerde bulunur, sen de bunları halledersin” demiş. Ayrıca bir CHP Milletvekili, “yarın iktidar olduklarında Kılıçdaroğlu'nun Göktaş'ı MİT Müsteşarı yapacağını” söylemiş.

NİYE HER TAŞIN ALTINDAN GÖKTAŞ ÇIKIYOR?

Serdar Aksoy'u tanır mısınız, görüştünüz mü?

Serdar Aksoy isimli şahsın söylediği konuların hepsi yalan ve iftiradan ibarettir. Şöyle ki; 1 Nisan 2017'de Koç Kuleleri 18'inci kattaki avukatlık büromuzu açtığım günden bugüne kadar, Yapı Kredi Bankası ve İller Bankası dahil, hiçbir bankanın yönetim kurulu üyelerinden bir tanesi dahi ziyaret amacıyla bile olsa büromuza gelmedi. Bu konu Koç Kuleleri yönetiminden teyit edilebilir. Zaten hiçbir bankanın yönetim kurulu başkan veya üyesini tanımıyordum. Gelen veya ziyaret eden herkes bilir ki, bizim büromuzun girişinde şahsın söylediği gibi parmak izi cihazı, büro dışında veya içinde kamera sistemi yoktur. Aynı şekilde bize ait güvenlik personeli de hiç yoktur.

Ben devletim tarafından yakın koruma kararı ile korunan bir kişiyim. Böyle olmasına ve koruma kararında “İstek halinde iki polis memuru veya koruma tahsis edilir” dendiği halde hiçbir zaman koruma istemedim ve almadım. Birlikte çalıştığım avukat ve katip arkadaşlarım, diğer çalışanlar, avukatlığını yaptığım müvekkillerim, hatta Hablemitoğlu davasında büromuzda arama, el koyma işlemini yapan Savcı Zafer Ergün ve onunla aramaya nezaret eden polisler de buna şahittir. Yapı Kredi ve İller Bankası dahil tüm bankalara sorulabilir; ben hayatım boyunca hiçbir belediye, şahıs, şirket ve avukatlığını yaptığım şirketler dahil hiçbir bankadan kredi almak için aracılık etmedim, etmem de. Serdar Aksoy isimli şahsı hiç tanımam, bilmem, telefon rehberimde kaydı yoktur. Kendisi ile tek bir telefon görüşmem olmadı. Bu sözlerimin doğruluğu da Hablemitoğlu suikastı dava dosyasında mevcut olan, 2002-2020 arasında kullandığım telefonların HTS kayıtlarından teyit edilebilir.

Peki bu iddialar nereden çıktı?

Bu yalan haberler üzerine yaptığım araştırmalardan öğrendiğim kadarıyla bu şahıs, yanında danışmanı ve arkadaşı Hasan Ünal ile 31 Mart 2019'da yapılan yerel seçimlerden 6 ay kadar önce, yani 2018 Eylül-Ekim ayı gibi, Koç Kuleleri’nde işyeri olan iki iş insanına uğramış ve bu kişilerden CHP Menemen Belediye Başkanı olmak için desteklerini istemiş. Özellikle CHP İzmir milletvekillerinden tanıdık varsa, onlarla görüşmek için talepte bulunmuş. Aynı kulede işyerimiz olması nedeniyle tanıdığım o iş insanlarından biri, “Levent Göktaş, Tuncay Özkan'la hapishaneden arkadaşlar, ona söyleyelim. O, Tuncay Bey’den rica etsin.” demiş. Ancak ben kesinlikle Tuncay Özkan'dan adı geçen ve tanımadığım bu müfteri şahıs için herhangi bir talepte bulunmadım. Anlattığım bu olay, hem Koç Kuleleri’ndeki o iş insanından hem danışman Hasan Ünal'dan teyit edilebilir, hem de HTS kayıtlarından görülebilir. Sürece baktığımızda, şahıs ilerleyen zamanda Menemen Belediye Başkanı olmuş. Yine HTS kayıtlarına bakıldığında, Belediye Başkanı olduktan sonra da herhangi bir telefon görüşmemin, kendisini Menemen'de ziyaretimin veya onun beni Ankara'da ziyaretinin olmadığı görülecektir. Dolayısıyla şahsın, “Ben Belediye Başkanı olduktan sonra kredi bulmak için Koç Kuleleri’ne gittim.” sözleri hem yalan hem de iftiradır.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.