CHP'den flaş enflasyon tepkisi!

CHP'den flaş enflasyon tepkisi!

CHP'li Ağbaba, enflasyonun yüzde 11,84'ten fazla olduğunu belirtti, 'Çıkan sonuç halkın enflasyonu değil, Damat Bakan'ın kendi enflasyonudur' dedi.

TÜİK verilerine göre enflasyon 2019 yılı Aralık ayında bir önceki aya göre %0,74, bir önceki yılın Aralık ayına göre %11,84, bir önceki yılın aynı ayına göre %11,84 ve on iki aylık ortalamalara göre %15,18 artış gerçekleşti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 2019 yılına ilişkin enflasyon rakamları hakkında açıklamalarda bulundu.

2019 yıllık enflasyon oranı açıklandı2019 yıllık enflasyon oranı açıklandı

Son bir yılda her türlü müdahaleye ve manipülasyona rağmen, enflasyon oranı bu yılın son ayını yine çift haneyle kapattığını belirten Ağbaba, “Gıda ürünlerinde artış ise son bir yılda yüzde 19,54 olarak kayıtlara geçti. Açıklanan enflasyon oranı ile yıl boyunca yaşanan zamlar ve harcama oranlarındaki düşüş karşılaştırıldığında, gerçek enflasyonun yüzde 11,84'lük orandan daha fazla olduğu hemen herkesin malumu” dedi.

“Bu oran sadece iktidarın isteğini yansıtmaktadır. TÜİK verilerini manipüle edenler, ülkede ısrarlı bir şekilde ekonomik kriz yokmuş gibi hissettirenler dahi gerçek enflasyon oranlarının bu olmadığına kendileri de oldukça iyi biliyor" diyen Ağbaba, "En nihayetinde açığa çıkan sonuç halkın enflasyonu değil Damat Bakan'ın kendi enflasyonudur” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.