CHP'den  gıdada  taklit ve tağşiş ürün tepkisi!

CHP'den gıdada taklit ve tağşiş ürün tepkisi!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, taklit ve tağşiş ürünlerle ilgili denetimlerin artırılması ve bu ürünleri üretip piyasaya sunanlarla mücadelenin daha etkin hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak Tarım ve Orman Bakanlığınca, taklit veya tağşiş yapılan gıda ürünlerini üretip piyasaya sunun firmaların ifşa edilmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

AKP, DOMUZ ETİNİN SATIŞINI SERBESTBIRAKMIŞTI

CHP Milletvekili Gürer, bazı et ve et ürünlerinde domuz, at ve eşek etinin saptandığını belirterek, 2006 yılında Başbakanken Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla domuz etinin kasaplık hayvan eti kapsamına alındığını, domuz etinin ülkemizde satışının serbest bırakıldığını hatırlattı.

fotograf-1.jpg

SUCUKTA DOMUZ ETİ

Tarım ve Orman Bakanlığının yaptığı kontrollerde, Ankara Sincan'da bir kasapta "ısıl işlem görmüş dana eti" diye satılan sucukta domuz eti saptadığını, Aydın Buharkent'te de et kıyma, pide iç malzemesi içinde domuz eti saptandığını aktaran CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Yine, denetimlerde, farklı illerde at ve eşek etinden yapılan kıyma, döner, sucuk gibi ürünlerin içinde dana eti yerine, at ve eşek etinin varlığı saptandı” dedi.

İNCELEMELER ARTIRILMALI

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Bu tür ahlaksızlık yapanlarla mücadele artırılmalı, denetimler sıklaştırılmalı, vatandaşımız aldığı ürünün üzerinde yazana etikete uygun ürün alabilir duruma gelmeli. Bu anlamda, sahtekârlara karşı mücadele geliştirilmeli. Açıklanan rakamlar yetersiz. Türkiye'nin farklı bölgelerinde de benzer sorunlar var, incelemeler artırılmalı” önerisinde bulundu.

371 FİRMA İFŞA EDİLDİ

Bilindiği gibi taklit ve tağşiş yapılan aralarında et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, bitkisel yağ, bal, takviye edici gıdalar ile çikolataların da yer aldığı, 371 firmaya ait 559 parti ürün geçtiğimiz gün Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kamuoyuna açıklanmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.