CHP'den Güvenli Turizm sertifikası açıklaması!

CHP'den Güvenli Turizm sertifikası açıklaması!

CHP'li Gürer’in soru önergesini yanıtlayan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, ülke genelinde 70 işletmenin Güvenli Turizm Programı sertifikası alamadığını açıkladı. 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Kültür ve Turizm Bakanlığının “Güvenli Turizm Sertifikasyon Programına” kayıt olan işletme sayısı ile sertifika alamayan işletme sayısının açıklanası istemiyle ilgili Bakanlığa yazılı soru önergesi verdi.  Gürer’in önergesini yanıtlayan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sağlıklı Turizm Sertifikasyon Programı'nın isminin Güvenli Turizm Sertifikasyonu Programı olarak değiştirildiğini belirtti

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sağlıklı Turizm Sertifikasyon Programı'na 16.10.2020 itibarıyla kayıt olan işletme sayısının 5 bin 914 olduğunu belirten Bakan Ersoy, 70 işletmenin sertifika almaya uygun görülmediğini açıkladı. 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Güvenli  Turizm Programı,  Pandemi sürecinde büyük önem kazandı. Belirlenen koşullarda tatilini Türkiye’de geçirecek yabancı ziyaretçilere ve tatile giden ülkemiz insanına  ulaşımdan konaklamaya, tesis çalışanlarından yolcuların kendi sağlık durumuna uzanan kapsamlı bir uygulama sağlanıyor. Tedbirler tatilciler için üst düzeyde önlemler içeriyor. Bu uygulama ile kriterler çerçevesinde uluslararası standartlarda hijyen, sağlık denetimi ve uygunluk değerlendirmesi ile kontroller yapılması önemli. Bu kapsamda 70 işletmenin belge alamaması  kadar denetimin düzenli ve sürekliliği turizm işletmelerinin daha olumlu koşullarda hizmet vermesini olanaklı kılacaktır” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.