CHP'den işten çıkarma tepkisi!

CHP'den işten çıkarma tepkisi!

CHP'li Beko, Çorum OSB’de işten atılan işçilerle ilgili açıklama yaptı. Beko, işten çıkarmaların sosyal bir cinayet olduğunu söyleyerek, işçilerin işlerine iade edilmesi gerektiğini söyledi.

Çorum Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Ekmekçioğulları Metal A.Ş., Birleşik Metal-İş Sendikası'na üye olan 90’a yakın çalışanı işten çıkardı. İşten çıkarmanın yasak olduğu pandemi döneminde işveren, işçileri işten çıkarmak için "ahlaksızlık" maddesini kullandı. CHP İzmir Milletvekili Kani Beko ise, Çorum’daki duruma sessiz kalmadı.

kani-beko-005.jpeg

“DERHAL İŞLERİNE İADELERİ SAĞLANMALIDIR”

CHP’li Beko, “DİSK Birleşik Metal-İş Sendikası’na üye olan 90 işçi, keyfi gerekçelerle işten çıkarılmıştır. Pandemi döneminde işten çıkarmak yasak olduğu için işveren hukuksuz bir şekilde ‘ahlaksızlık’ maddesini kullanmıştır. Sendika üyesi olmak ve daha iyi koşullarda çalışmayı talep etmek, işten çıkarma gerekçesi olamaz. Sendika üyesi olmak suç değil, anayasal bir haktır. Bu dönemde anayasal haklarını kullanan kişilerin işten çıkarılması kabul edilemez. Tüm işçilerin hiçbir hak kaybı yaşamaksızın derhal işlerine dönmeleri sağlanmalıdır. İşçiyi gereksiz bir şekilde, kışın ortasında işten atmak sosyal bir cinayet ve anayasal bir suçtur. İşçiyi işten atanlar da bu anayasal suçu işleyenler de adalet karşısında hesap vermelidir.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.