CHP'den kamu alanlarının satılmasına tepki

CHP'den kamu alanlarının satılmasına tepki

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Jandarma ve üniversite kamplarının satılmasına tepki gösterdi

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, “Jandarma ve üniversite kampları parsel parsel satılıyor! Kamuya ait ne varsa satan AKP iktidarının kirli oyunlarını artık görmeyen kalmadı!” dedi.

Kendisine bir emekli generalden gelen mektup üzerine vahim durumu gündeme taşıyan CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, kamuya ait dinlenme tesisi, kampların teker teker; hem de Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile özelleştirilmesinin arttığına dikkat çekti. Son olarak Manavgat Çolaklı’daki Jandarma Kampının 10 Temmuz 2021 tarihinde özelleştirme kapsamına alındığı bilgisinin kendisine ulaştırıldığını ifade eden Beko, “Tank palet fabrikası, silah fabrikası gibi ülkenin askeri stratejik alanlarından sonra canı ve kanı pahasına görev yapan askerin, jandarmanın yılda birkaç hafta dinlenmesi için 40 yıldır ayakta tutulan kamplarına göz diken bir iktidar olamaz, olmamalı!

Üniversite kampları için de benzer uygulamaları görüyoruz. Bunlar milli değerlerimizdir, bırakın insanlar nefes alsın! Askerimizin, öğretim görevlilerimizin, kamuda çalışanlarımızın, emeklilerimizin yılda bir kez gittikleri dinlenme tesislerinden elinizi çekin. Kirli oyunlarınızı, halka rağmen ranta peşkeş çektiğiniz her şeyi halkımız görüyor” ifadelerini kullandı.

kani-beko.jpeg

Bir emekli generalin Manavgat Çolaklı’daki Jandarma Kampının özelleştirmesine yönelik duyulan üzüntüyü paylaştığı o mektup şöyle:

"Gerek jandarma ve gerekse diğer kuvvet personeline hizmet veren Manavgat Çolaklı’daki Jandarma Kampının 10 Temmuz 2021 tarih ve 4264 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile özelleştirme kapsamına alındığını büyük bir üzüntü ve hayal kırıklığı ile öğrenmiş bulunuyoruz. Bu durum ile ilgili moral bozukluğu ve hoşnutsuzluk gerek muvazzaf ve gerekse emekli personel tarafından dile getirilmektedir.

Terörle mücadelede canı ve kanı pahasına görev yapan Uzman, astsubay ve subay her rütbeden personel ve aileleri ile bunların emeklilerine, her rütbeden şehit ailelerine bunların dul ve yetimleri ile her rütbeden gazilerimize bir ya da birkaç yılda bir hafta nefes tazeleme imkanı sağlayan bu tesis 40 yılı aşkın bir zamanda bu hale gelip adeta kurumsallaşmıştır.

Terörle mücadele, emniyet ve asayişi temin ve idamede sağladığı moral desteği her türlü değerden üstündür ve paha biçilemez. Özelleştirmeden bir seferliğine tahsil edilecek maddi karşılık sağladığı moral değeri karşılamakta aciz kalır.

Sayın milletvekillerimizden istirhamımız bu kararın yukarıdaki mülahazalar ışığında tekrar gözden geçirilmesi ve Çolaklı Jandarma Kampının özelleştirme kapsamından çıkarılmasının sağlanması ve bu suretle personelin görev azim ve kararlılığına olumlu katkı sağlanmasını istirham ederim."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.