CHP'den Kamu Denetçiliği Kurumuna tepki!

CHP'den Kamu Denetçiliği Kurumuna tepki!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda söz olarak, KDK’nın işleyişiyle ilgili eleştirilerde bulundu.

TBMM’de 4/D statüsünde çalıştırılan personelin yaşadığı mağduriyete değinerek konuşmasına başlayan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bu statüdeki personelin sürekli işçi kadrosuna alınmasını istedi.

TBMM PERSONELİ BİLE MAĞDUR

4/D statüsündeki personel ile aynı statüde çalışanların giyim yardımı aldığını ancak, 4/D'li personelin giyim yardımı dahi alamadığını anlatan Gürer, “Aynı işi yapıyorlar. Aynı işi yapanların eşit ücret, eşit kadro, eşit şartlarda çalıştırılması Türkiye Büyük Millet Meclisinin tanım ve anlamını güçlendiren bir kavram olacaktır çünkü buradaki sorunların da varlığı bizleri üzüyor” dedi.

fotograf.jpg

Kamu Denetçiliği Kurumu’nun, hak arama kültürünün yaygınlaştırılması, kalıcı ve sürekli olması amacıyla oluşturulan bir Kurum olduğuna da değinen Ömer Fethi Gürer, “ O kuruma da başvurular oluyor. Ben bölgeler olarak baktım, genelde, ağırlıklı olarak Marmara Bölgesi'nde başvuru olmuş; İç Anadolu, Akdeniz ve Ege'de de başvurular var, farklı bölgelerde ise başvuru hemen hemen yok. Bununla ilgili, Meclis çalışanı arkadaşlara sordum, "Siz Kamu Denetçiliği Kurumuna başvurdunuz mu?" dedim, dediler ki: "Sayın Vekilim, biz kendi amirimizin yanına gittik; buradaki şefimiz 'Niçin gidip oralarda hak arıyorsunuz?' diye tepki gösterdi." , bir Kurum oluşmuş "Kamu Denetçiliği" diye, buraya hak aramak için insanlar başvurabilecek. Başvuran kişiyi kendi amirinin sorguya çektiği yerde Kamu Denetçiliği Kurumuna nasıl başvuru olacak?” diye sordu.

4 ARALIK 2017’DEN ÖNCE İŞTEN ÇIKARILANLARIN MAĞDURİYETİ

CHP’li vekil Ömer Fethi Gürer, Kamu Denetçiliği Kurumuna yapılan başvurular arasında kiralık araç şoförlerinin kadro talebi, taşeron işçilerin daimi kadroya alınmaması yönünde başvuruların olumlu sonuçlanmasına rağmen uygulanmadığını ifade etti . Gürer ”taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili 696 sayılı KHK’nın 4 Aralık 2017 tarihinden bir gün bile önce işten çıkarılanları kapsamaz iken 4 Aralıkta işe başlayanların 1 gün bile çalışmış olmasına karşın kadroya alınması, bazı kamu kurumlarında halen taşeron işçilerin çalışıyor olması gibi sorunların çözülmediğini belirtti.

KDK TAVSİYE KARARLAR DİKKATE ALINMALI

Kamu Denetçiliği Kurumunun aldığı kararların tavsiye niteliğinde olduğunu hatırlatan Ömer Fethi Gürer, “Eğer bunun karşılığı olmayacaksa insanların böyle bir kurumun varlığına giderek inancı da kalmaz, sorgulamaya başlar. Bu anlamda yapılması gereken, tavsiye kararları geneli ilgilendiren konularda da uygulanır olmalıdır. Kamu Denetçiliği Kurumunun varlığından haberdar değil. Haberdar oldukça başvuruda artacaktır ancak kapsamlı bir kanun çıktı, doğru da çıktı; ara buluculuk görevi yapıyor, tavsiye kararları alıyor, olumlu çalışmalarda bulunuyor ama sonuç yok. Sonucu olmayan bir kurum işlevsiz kaldıkça da bu anlamda insanların talepleri giderek daralır” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.