CHP'den liyakat ve hukuksuzluk tepkisi!

CHP'den liyakat ve hukuksuzluk tepkisi!

CHP'li Polat, Menemen’de İçişleri Bakanlığı bünyesinde hukuk müşaviri olarak görev yapan Durmaz Bayraktar’ın AKP yöneticisi gibi hareket ettiğini belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat,  Menemen’de İçişleri Bakanlığı bünyesinde hukuk müşaviri olarak görev yapan Durmaz Bayraktar’ın uyarılara rağmen AK Parti yöneticisi gibi çalışmaya devam ettiğini vurguladı. Daha önce konuyu Meclis gündemine de taşıdığını söyleyen Polat, devlet memurluğunun siyaset yapma yeri olmadığını, siyaset yapmak istiyorsa istifa etmesi gerektiği ifadelerini kullandı. Polat ayrıca, liyakatsizlik ve hukuksuzluğun AK Parti iktidarında kurumsallaştığını Durmaz Bayraktar’ın bunun için bir örnek olduğunu söyledi.

img_1309-002.jpg

HUKUKSUZLUK VE LİYAKATSİZLİK KURUMSALLAŞTI

Menemen halkının yerel yönetimler için seçimini yaptığını belirten Polat, “31 Mart Yerel Seçimlerinde yurttaşlarımız teveccühü Başkanımız Serdar Aksoy’dan yana kullandı. O günden beri AK Parti Menemen Belediye Başkanlığı’na adayı olan Durmaz Bayraktar sosyal medya hesaplarından halen AK Parti yöneticisi gibi parti lehine siyaset yapıyor. Halen sosyal medya hesaplarını bile değiştirmiyor.  AK Parti Menemen Belediye Başkan adayı yazıyor. 657 sayılı kanun maddesi gayet açık, tekrar hatırlatıyorum, ‘Devlet memurları kanununa tabi olanlar siyaset yapamaz’ kanunen belirtilmiş. Eğer siyaset yapacaksa İçişleri Bakanlığı bünyesinde yaptığı görevden istifa etsin. Konuyu Meclis gündemine de taşıdım, sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız. Liyakatsizlik ve hukuksuzluk AK Parti iktidarında kurumsallaşmış. Uyarılarımıza rağmen hiçbir adım atılmıyor. Vakıfbank Yönetim Kurulu Üyeliği’ne eski güreşçi Hamza Yerlikaya’nın atanmasındaki liyakatsizlik, İzmir’de AK Parti lehine siyaset yapan Durmaz Bayraktar için hukukun çiğnenmesindeki başlıca örneklerdir. AK Parti iktidarı devleti, babasının çiftliği gibi kullanıyor. Bu hukuksuzluğun ve liyakatsizliğin bitmesi için iktidarın vakti doldu” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.