CHP'den muhalif yayın kuruluşlarına verilen cezaya tepki!

CHP'den muhalif yayın kuruluşlarına verilen cezaya tepki!

Ömer Fethi Gürer, muhalif yayın organlarının RTÜK ve Basın İlan Kurumu aracılığıyla farklı yöntemlerle cezalandırılmasını, soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in önergesini yanıtlayan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, resmi ilan kesme ve yayın durdurma gibi cezalara ilişkin verileri açıklamadı. Soruları adeta es geçen Bakan Ersoy, RTÜK kararlarıyla ilgili internet sitesini adres gösterdi.

BAKAN ERSOY’UN YANITLAMAYAMADIĞI SORULAR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Kültür ve Turizm Bakanlığına yönelttiği yazılı soru önergesinde şu sorulara yanıt istedi:

  • “Basın İlan Kurumunun 2016-2021 yılları arasında verdiği ilan yasak cezalarının sayısı ve tutarları ne kadardır?
  • 2016 yılından günümüze Radyo Televizyon Üst Kurulu kaç adet idari para cezası ve kaç adet yayın durdurma karan almıştır?
  • 2016 ve 2021 yılının ilk 6 ayını kapsayan süreçte erişimi engellenen haber siteleri nelerdir ve yıllara göre engellenen haber sitesi sayısı nedir?”-

fotograf-1-1-scaled.jpg

RTÜK’Ü ADRES GÖSTERDİ

CHP Milletvekili Gürer’in önergesini yanıtlayan Baka Mehmet Ersoy, Gürer’in kapsamlı sorularına verdiği yanıtta, sadece “01.01.2016-20.08.2021 tarihleri arasında Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından alınan kararlara ilişkin ayrıntılar www.rtuk.gov.tr adresindeki Üst Kurul Kararları bölümünde yayınlanmaktadır” ifadelerine yer verdi.

İKTİDARI ELEŞTİREN YAYIN KURULUŞLARINA CEZA ÜSTÜNE CEZA KESİLİYOR

Önerge sahibi CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise AKP iktidarını eleştiren tüm yayın kuruluşlarının, RTÜK ve Basın İlan Kurumu gibi kamu kurumları tarafından adeta cezalandırıldığını söyledi.

RTÜK, TV’LERE, BASIN İLAN KURUMU DA GAZETELERE NEFES ALDIRMIYOR

RTÜK’ün muhalif yayın yapan televizyon kanallarına, sudan sebeplerle idari para cezasının yanı sıra yayın durdurma ve program durdurma gibi cezalar verdiğini belirten Gürer, yine Basın İlan Kurumu’nun de resmi ilan ulusal ve yerel gazeteler arasında muhalif kimliği ile ön plana çıkan yayın kuruluşlarına, resmi ilan kesme cezası verdiğini ifade etti.

BAKAN YANIT VERMEDİ

Gürer, Bakan Ersoy’un bilinen bir gerçeği ortaya koyup cezalarla ilgili resmi verileri açıklamak yerine, soru önergesinde yer alan soruları adeta yanıtsız bırakması düşündürücü olduğunu belirtti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.