CHP'den o iddialara yanıt!

CHP'den o iddialara yanıt!

CHP İzmir'den "İzmir’de 18 ay içinde 25 bin 17 kişinin Cumhuriyet Halk Partisi Üyeliğinden istifa ettiği" iddialarına yanıt geldi.

Yapılan açıklamada şu cümlelere yer verildi:

"Kamuoyunun ve Basın Kuruluşlarımızın Bilgisine,

Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen ve çeşitli basın kuruluşlarında da yer verilen “İzmir’de 18 ay içinde 25 bin 17 kişinin Cumhuriyet Halk Partisi Üyeliğinden istifa ettiği” haberleri üzerine kamuoyunu doğru bilgilendirmek için bir açıklama yapmamız zaruri hale gelmiştir.

18 Ay içinde CHP İzmir örgütünden 25 bin 17 kişinin istifa ettiği iddiası kesinlikle doğru değildir. Gerçek olması mümkün olmayan bu durumun, yanlış bilgilendirme veya yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını düşünüyoruz. 

Zaten her yıl artan üye sayımıza ve partimizin 31 Mart seçimleri sonrasında daha çok vatandaşımızın desteğini alarak daha da hızlandırdığı iktidar yürüyüşüne bakıldığında, bu iddia hayatın olağan akışına ters düşmektedir.  

Öyle ki, 18 aylık süre zarfında (2019 Ocak-2020 Haziran) CHP İzmir İl Örgütüne, toplamda 18 bin 146 İzmirli vatandaşımızın yeni üye olarak kaydı yapılmıştır.  Yani her geçen gün artan üye sayımız aslında partimize olan ilgi ile doğru orantıdadır.   

Kaldı ki, CHP Genel Merkezimiz ve İzmir İl Başkanlığımız üye kayıt, istifa ve disiplin işlemleri sonrası partiden uzaklaştırılan kişiler konusunda oldukça güvenilir bir bilişim ve arşivleme alt yapısına sahiptir.  Üstelik bu bilgiler siyasi partiler yasası gereği Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da kayıt altına alınmaktadır  

Kamuoyu gündemine gelen “ CHP İzmir il örgütünden, 18 ayda 25 bin 17 kişinin istifa ettiği” iddiasının gerçeği şudur;

Cumhuriyet Halk Partisi üye yapısının sağlıklı bir yapıya kavuşması ve üye kütüğünün güncellenmesi çalışmasını 1999 yılında yapmıştır. Bu tarihten itibaren üye kütükleri yeniden oluşturulmuş ve güncellenmiştir. 

1999 yılından günümüze kadar, yani 21 yıllık süre içinde il örgütlerinden istifa edenlerin sayısı yıl yıl ayrı tutulduğu gibi, 21 yıl içinde istifa edenlerin tamamını gösteren toplam sayıda, parti kayıtlarımızda ayrıca gösterilmektedir. 

Bu duyurumuzun ekinde paylaştığımız resmi kayıt bilgilerimize bakıldığında da anlaşılacaktır ki,  bahse konu istifalar 18 aylık bir dönemin değil, 21 yıllık bir dönemin toplam istifa  sayılarıdır. 

Yanlış anlaşılmadan kaynaklandığına düşündüğümüz bu durumun aydınlanması için yaptığımız açıklamamızı, şeffaflık ve doğru bilgilendirme sorumluğumuz gereği,

Kamuoyunun bilgisine sunarız."      

basliksiz-2-027.jpg          

18 aylık süre zarfında (2019 Ocak-2020 Haziran) CHP İzmir İl Örgütüne, toplamda 18 bin 146 İzmirli vatandaşımızın yeni üye olarak kaydı yapılmıştır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.