CHP'den Srebrenitsa katliamı açıklaması!

CHP'den Srebrenitsa katliamı açıklaması!

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko'nun TBMM Genel Kurulu'nda Srebrenitsa Katliamı'nın 25. yılı nedeniyle açıklama yaptı. 

CHP'li Beko açıklamasında şunları belirtti;

11 Temmuz, Bosna Halkının ve yaşadığı ağır travmada onunla gönüldaşlık içinde olan herkes için bir matem günüdür. İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana Avrupa kıtasında yaşanmış olan en büyük katliam olarak nitelendirilen Srebrenitsa Katliamı'nın 25 yılındayız. Tüm dünyanın gözü önünde, uluslararası kamuoyunun şahitliğinde yaşanmış olan bir katliamın ağır yükü altındayız.

 

Hatırlayalım. 11 Temmuz 1995 günü otobüs ve kamyonlara bindirilerek eşlerinden, ailelerinden, çocuklarından sonsuza dek koparılan sivil Boşnak kardeşlerimizin anısı hala çok tazedir. Sırf kimliklerinden ötürü, inançlarından ötürü, varoluşlarından ötürü ormanlık alana götürülerek katledilmelerinin üzerinden geçen çeyrek asıra rağmen acımız dün gibi tazedir.

İnsanlık tarihine bir utanç sayfası olarak kaydedilmiş olan Srebrenitsa'yı andığımız bugün vesilesiyle, bir kez daha dile getirmek istiyorum. Bütün insanlık suçlarına, bütün soykırımlara karşı durmak, farklının, ötekinin hakkını savunmak insan olmaktan kaynaklanan sorumluluğun gereğidir.

İnsanlığa karşı işlenmiş tüm suçları hatırlamaya ve hatırlatmaya ihtiyacımız var. Dolayısıyla Srebrenitsa'yı anmak sadece kendimize yakın hissettiklerimizin haklarını ve özgürlüklerini savunmanın ötesine geçme sorumluluğumuzun bir aracıdır. Muhtemel başka suçların, katliamların, soykırımların da önüne geçebilmek için zaruri bir adımdır.

Hepimizin göz rengi farklı, ama gözyaşlarımız aynı. Bosna’da katledilen tüm insanları kimliklerinin ötesinde sevgi ve saygıyla anıyorum. Bölünürsek yok oluruz, birleşirsek var oluruz. Bu katliamı unutursak kalbimiz kurusun! Bosna'da yaşanan bu katliamı ne unut ne de unuttururuz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.