CHP'den stajyerler için sigorta çağrısı!

 CHP'den stajyerler için sigorta çağrısı!

CHP'li Gürer  infaz koruma memurları ve staj mağdurları sorunlarının çözümümü istedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, "infaz koruma memurları çok zor koşullarda görev yapmaktadırlar. Mahkûmlar gibi dört duvar arasında görev yapan infaz memurlarının özlük hakları iyileştirilmelidir” diye konuştu. Gürer” Bekçiler Kanunu’ndaki düzenleme ile infaz koruma memurlarının cezaevlerinde mahkûmlarla aynı koşullara sahip olduklarını, buna rağmen özlük haklarıyla ilgili düzenleme yapılmadığını, kadro haklarının dahi verilmediğini belirtti, infaz koruma memurlarının mutlaka kadroya alınması gerektiğini söyledi. 

fotograf-013.jpeg

ÇIRAK VE STAJYERLİK SÜRELERİ EMEKLİLİKTEN SAYILMALI 

Gürer,  Staj ve çorapların sorunlarına da dikkat çekti. Gürer, “Staj ve çorak olarak işe başlayanların bu sürede çalıştıkları dönemin yaşlılık sigortasına sayılmadığına dikkat çekip bu sorunun çözümünü istedi. Gürer, “Stajyer ve çıraklık sürelerinin emeklilikten sayılması yönündeki kanun teklifi verdiğini de hatırlatarak, meslek lisesi çıkışlıların işe başladıkları günün yaşlılık sigortası başlangıcı olması gerektiğini bu şekilde ara eleman sorununun çözüme kavuşturulabileceğini anlattı. 

İKTİDAR VERDİĞİ SÖZLERİ TUTSUN

Çalışma yaşamının korunlar yumağı haline geldiğini kaydeden Gürer, “İktidar seçim dönemlerinde vaatte bulunarak insanların duygularını sömürmek yerine seçimden önce verdiği sözleri yerine getirmelidir. Çalışanları alkışlamak yerine onlara haklarını vermek gerekir” şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.