CHP'l Vekiller Başkan Kocaoğlu'na Sahip Çıktı

CHP'l Vekiller Başkan Kocaoğlu'na Sahip Çıktı

Selçuk-Torbalı İZBAN hattının hizmete alınması töreninde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu konuşma yaptığı sırada alandan yükselen protestolara tepki göstererek tören alanını terk etti.

Ardından kürsüye çıkan Başbakan Binali Yıldırım "Aziz Başkanın şeker var" açıklaması yaptı. CHP'nin İzmir Milletveklleri yapılan protestonun planlı bir hareket olduğunu düşündüklerini belirtti. CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu " Fason hareketler bunlar. İzmir'de tutmaz" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD ortaklığında hayata geçirilen toplu taşıma sistemi İZBAN'ın Selçuk hattının açılış töreni sırasında yükselen sloganlara tepki gösterdi. Kocaoğlu, "Bu projenin anası da babası da İzmir Büyükşehir Belediyesi'dir. Ayıptır, ayıptır, bu yaptığınız 40'ı geçti. Bu yaptığınız kırkı geçti. Ben sizlerin oylarıyla, yüzde 56 oy almış belediye başkanınızım" dedi ve kürsüden ayrılarak töreni terk etti. Başbakan Binali Yıldırım ise Kocaoğlu'nun alanı terk etmesi ardından "Başkan niye sinirlendi anladınız mı? Demek ki Recep Tayyip Erdoğan sevgisine  hala tahammül edemeyenler var. Aziz Başkan’ın şekeri var. Birden şekeri çık vitesler a. Ama öe onun olsun, sevgi bizim olsun” ifadelerini kullandı. Yaşanan olayları Egepostası'na değerlendiren CHP İzmir Milletvekilleri olayın yakışmadığı fikrinde birleşti. CHP'li vekiller Başkan Kocaoğlu'na sahip çıktı.

"KALİBRESİ DÜŞÜK KONUŞMUŞ"

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam halkın gerekli yanı seçim sandığında vereceğini belirterek "İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Ulaşrma Bakanlığı'nın birlikte yürüükleri İZBAN projesinde Aziz Kocaoğlu'nun konuşması sırasında yapılan protestolar son derece saygısız ve nezaketsizdir. Ama bu sadece burada değil şehit cenazelerinde bile böyle. Bir koruma ordusu ile vatandaşlara zulmedilmektedir. Sayın Aziz Kocaoğlu'nun ayrılmasından sonra, Binali Yıldırım'ın konuşmaları bunların totalinden daha da ayıp sayılabilecek nitelikte ve kalitededir. Kalibresi son derece düşük bir konuşma yapmışr Sayın Başbakan, İzmir halkı Mustafi Başbakana gerekli cevabı seçimlerde verecekr" diye konuştu.

"FASON HAREKETLER BUNLAR"

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu yapılan hareken planlı bir hareket olduğunu söyleyerek fason hareketler İzmir'de tutmaz dedi. Purçu "Tamamiyle siyasi ve bilinçli bir hareket olduğunu düşünüyorum. Polik bir mesele olmuş. Siyasi mesele haline gelmiş. Orada AKP yoğunluklu seçmenler var anlaşılan. Planlı, sistemli bir açılış olmuş. İzmirliye uygun düşmeyen bir hareket. İzmir halkı, tüm görüşlere saygılı, nezaketli hoşgörülü bir toplum. Bunu İzmirlilerin yapğını düşünmüyorum ark. Yani planlı bir olay bu ben böyle anlamlandırıyorum. Aziz Kocaoğlu bir çok açılışta kürsüye çık. Böyle şeyi İzmirli yapmaz. Planlı sistemli olduğunu düşünüyorum Sayın Başbakan'ın, Büyükşehir Belediye Başkanı oradayken öyle konuşması siyasi eğe uygun düşmemiş. Bizim bütünleşrici bir dil kullanmamız gerekiyor. Söyledikleri hiç uygun değil. Nezaketen açılıştaydı Aziz Bey, bir Başbakan'ın kendisini yalnız bırakmayan bir belediye başkanına konuşması uygun değil. Ona sahip çıkması gerekiyordu yanlış yapmış. Bunun cevabını en iyi sandıkta alacağız. Selçuk'ta kim daha güçlü gelecek yerel ve genel seçimlerde göreceğiz. Yakışmamış.İzmir öyle bir şehir ki kim olursa olsun herkesi dinler saygı içinde dinler yuhlama göremezsiniz. Planlı olduğu açık. Başka yerlerde yapıyorlar. İzmir'de de yapmışlar böyle bir çalışma. Sayın Başbakan'a hoş görünmek için birileri planlamış ama İzmir'de tutmaz. Fason hareketler bunlar. İzmir'e ait bir hareket değil" ifadelerini kullandı.

"ÇOK BÜYÜK AYIP ETMİŞLER"

CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun hiçbir yerde böyle bir protestoya izin vermediğini harlatarak "Olayı izlemedim. Böyle bir durum yaraldıysa çok üzücü. Çünkü Aziz Kocaoğlu her fuar açılışında AK Par üst yönecilerini, Başbakanı ve bakanları korumuş, yuhalatmamışr. Aziz beye böyle bir davranışta bulunulmuş. Çok büyük ayıp etmişler. Aziz Kocaoğlu belediye başkanı olarak kenmize gelen Başbakanı hem karşılama hem de orada yapılan açılış törenine kalmak gibi bir görevi üstlenmişr. Protokolde kendisine söz verilmiş bir yönecidir. Ona yapılan bir hareket İzmir’e ve İzmirlilere yapılmışr" şeklinde konuştu.

"ÖZÜR DİLESİNLER"

CHP İzmir eski milletvekili ve PM Üyesi Alattin Yüksel ise konuyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yüksel "Allah derim… Geçmişte bakana yapıldığında sayın Kocaoğlu bunu yapanları kendi parlisi bile olsa ağır dille eleşrdi. Bin kere de özür diledi bakandan. Ama bunlar tabi siyasen çirkin tarafları. Bindirilmiş kıtalarla açılış yapmanın ne kadar vesile olduğunu gösteren bir şey. Son fuar açılış olayında da zlenilmesinin nedeni de bu. Müdahale etmedilerse hele hele AKP Türkiye’yi yönerken takındığı tavrı ve tarzı burada da takınmış. Kesinlikle özür dilesinler. Sayın başkan yüzde 56 oy almış bir başkan. Bu hakaret aslında İzmir’e yapılmış bir hakarer. AKP’li yöneciler sadece Aziz Başkan’dan değil tüm İzmirlilerden özür dilesin" ifadelerini kullandı.

ETİK DEĞİL

CHP İzmir Milletvekili Tacen Bayır, "Yapılanı ek bulmuyorum. İzmirliye ve İzmir'e yakışmaz. Biri Başbakan, biri büyükşehir belediye başkanı. İzmirliye yakışan bir davranış biçimi değil" dedi.

SİYASİ NEZAKETSİZLİK

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, “En hafif tabiriyle nezaketsizlik, biri ana muhalefet parsinden belediye başkanı, diğeri ise Başbakan. Polik düşüncesi ne olursa olsun asgari saygı çerçevesinde ve adabı muaşeret çerçevesinde davranmaları gerekir. Büyükşehir Belediye Başkanı'nın yuhalanmasının ardından Cumhurbaşkanı ve bir parnin Genel Başkanı olan Recep Tayyip Erdoğan’ın ismiyle tezahürat yapılması nezaketsizlik. Bu siyasi parti mitingi değil." dedi.

Kaynak: Ege Postası

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.