CHP’Lİ ALİ YİĞİT KAÇAK ASKERLER NERDE

CHP’Lİ ALİ YİĞİT KAÇAK ASKERLER NERDE

CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası haklarında soruşturma başlatılan kaçak askerlerle ilgili TBMM Başkanlığına önerge verdi.

Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle hazırlanan önergede kaçak olan askerlerin bir kısmının Kandil’de olduğuna dair haberlerin doğru olup olmadığı soruldu.

CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, 15 Temmuz başarısız darbe girişimi sonrası haklarında soruşturma başlatılan ancak kaçak olduğu için işlem yapılamayan askerleri TBMM Gündemine taşıdı.
Yiğit, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle hazırladığı önergede şu ifadelere ve sorulara yer verdi.
 
15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma, açığa alma ve tutuklamalara rağmen aralarında Generaller de olmak üzere üst rütbeli ve özel harekâtçı 300’e yakın askerin kaçak olduğu ve yakalanamadığı bilinmektedir. FETÖ/PDY üyesi olmakla suçlanan bu askerlerin bazılarının Irak’ta, bazılarının da Lübnan’da olduğuna dair basında çeşitli haberler yer almaktadır.  Bu bağlamda;
 
1.      15 Temmuz darbe girişimi kendisinden haber alınamayan ve FETÖ/PDY üyesi olmaktan dolayı aranan kaç asker vardır? Bu askerlerin rütbeleri nelerdir? Bunların kaçı yurtdışına kaçmıştır?

2.      FETÖ/PDY üyesi oldukları için aranan askerlerin bir kısmının PKK aracılığıyla Kuzey Irak’ta, bir kısmının ise Lübnan’da olduğuna dair haberler doğru mudur? Bu askerler arasında batılı ülkelere geçen ve sığınma talebinde bulunanlar var mıdır?

3.      Basında yer alan ve MİT ile Genelkurmay tarafından da doğrulandığı iddia edilen haberlere göre 60 askerin PKK aracılığıyla Kandil’de olduğu belirtilmektedir. Geriye kalan 200’ü aşkın askerin nerde olduğuna dair bir bilgiye ulaşılmış mıdır? Yoksa bunlar halen yurtiçinde midir?

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.