CHP'li Arslan, "Emek Hak Ettiği Değeri Almalıdır"

 CHP'li Arslan, "Emek Hak Ettiği Değeri Almalıdır"

1 Mayıs’a ilgili bir açıklamada CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan’dan geldi

CHP'li Arslan “Alanlarda olamasak ta 1 Mayıs’ı her yıl olduğu gibi tüm ihtişamıyla kutlayacağız. Bunu örneğini 23 Nisanda yaşadık. Dünya ve ülkemizin içinden geçtiği zor dönemde insanlık şunu tekrar gördü; üretim durursa hayat durur. 
 
Sağlık çalışanları, emeğin en yüce değer olduğunu, emeğin dünyayı yaşanır kıldığını tüm insanlığa bir kez daha gösterdi” görüşlerine yer verdiği açıklamasını şöyle sürdürdü:
 
Emek Hak Ettiği Değeri Almalıdır, Mutlu Bir Ülke, Güzel Yarınlar İçin Tek Çıkış Yolu Budur

Olağanüstü bir dönemden geçiyoruz. Dünya insani değerler, toplumsal dayanışma adına büyük bir sınav veriyor. Korona virüs nedeniyle 149 bin 382 işyeri geçici süreyle kepenk kapattı, bir de buna kendiliğinden işine ara verenler eklenince tablo daha da ağırlaştı. Bu evine ekmek götüremeyen, çoluğunun çocuğunun nafakasını kazanamayan milyonlar demek. Bu salgın en çok emeği ile geçinenleri vurdu ve yine dünyayı yine emeğiyle üretenler kurtarıyor.
 
Bu salgın bize ekonomimizin ne kadar kırılgan olduğunu, bu türden krizlerde ekonominin ana kolonlarının yükü taşımakta zorlandığını gösterdi. Emeğin hak ettiği değeri alması için yeterli olmasa da asgari ücreti 2 bin 500 TL’ye çıkaran CHP’li belediyeler, bu zor dönemde ihtiyaç sahiplerine ulaşmak konusunda da başarılı bir sınav veriyor. Bu gelecek güzel günler için umudumuzu daha da güçlendiriyor.
 
Bu 1 Mayıs’ta her yıl olduğu gibi alanlarda olmayı çok isterdim,  emek mücadelesinden gelen insanlar için alanlarda olmak ve bunu yaşamanın özel bir anlamı vardır, bu bir tarihi sorumluluktur ama evlerimizde olsak da bu 1 Mayıs’ı aynı coşku ve inançla kutlayacağız.

Türkiye üretmelidir, üretenler hak ettiği değeri almalıdır, mutlu bir ülke, güzel yarınlar için tek çıkış yolu budur. Emeğin cinsiyet ayrımı yoktur. Kadın emekçilerimizi bugün ayrıca anmak istiyorum. Geçen yıllarda sendikal hakları için mücadele eden Flormar İşçilerine bize bu coşkulu emek mücadelesini yaşattıkları için teşekkür ediyorum. 

Emek mücadelesinde büyük acılar yaşandı, ağır bedeller ödendi, bu mücadeleye omuz verirken hayatını kaybeden o yürekli insanların önünde saygıyla eğiliyorum.

Sözleri ve müziği Sarper Özsan’a ait İşçi Marşı’nın 
“Ancak bu böyle gitmez, sömürü devam etmez,
Yepyeni bir hayat gelir, bizde ve her yerde.
1 Mayıs, 1 Mayıs işçinin, emekçinin bayramı…”
Dizeleriyle tüm işçilerimizi ve emekçileri selamlıyorum.
YAŞASIN 1 MAYIS
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.