CHP'li Arslan, "Her beş saniyede bir çocuk hayatını kaybediyor"

CHP'li Arslan, "Her beş saniyede bir çocuk hayatını kaybediyor"

CHP'li Arslan, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

İnsanlığın barışa “hava kadar, su kadar” ihtiyacı olduğunu ifade eden CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

Her beş saniyede bir çocuk hayatını kaybediyor

“Bugün Dünya Barış günü. Bu gün dünyanın dört bir yanında, farklı ırk ve dinden milyonlarca insan farklı dillerde barış türküleri söyleyecek. Yürekler barış için atacak. Bu daha güzel ve yaşanır dünyaya duydukları özlemi dile getirecek.

Ne acıdır ki; Birleşmiş Milletler "Dünyada Gıda Güvenliği ve Beslenmenin Durumu" başlığıyla yayınladığı raporuna göre savaş, sömürü ve yoksulluk nedeniyle 5 saniyede bir çocuk açlıktan ölüyor. 2017 yılında dünyadaki aç insan sayısı, 821 milyona ulaştı ve başka bir deyişle yeryüzündeki her 9 kişiden biri yeterli gıda ve suya sahip değil.
 
Madalyonun diğer yüzünde ise Stockholm Barış Araştırmaları Enstitüsü'nün silahlanma raporu var. Rapora göre 2018 yılında dünyada savunma harcamaları, silahlanmaya ayrılan kaynak 1 trilyon 800 milyar dolar.
Oysa bu para açlıkla mücadele için harcanmış olsaydı milyonlarca çocuğu yaşatmış olurduk.
 
Savaşların, iç karışıklıkların, acıların, gözyaşının hiç bitmediği bir bölgede yaşıyoruz.
Suriye’de sürmekte olan savaşın yarattığı sonuçlar ve bu savaşın ülkemize yansıması, barışın ne kadar değerli olduğunun en çarpıcı örneğidir.
 
Barış güvercini uçsun dünyada
 
Hayatı savaş meydanlarında geçmiş, İkinci Dünya Savaşı’nın geleceğini görerek dünyayı uyarmış, büyük devlet adamı Atatürk’ün, “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” sözleriyle izlediği politikalar, barışçı bir bölge oluşturma için kurduğu paktlar sürdürülebilmiş olsaydı, bugün farklı bir coğrafyada yaşıyor olurduk. Dileğimiz sadece bizim değil bölge ülkelerinin yüzünü Atatürk’ün çizdiği bu politikaya dönmesi.
 
Cumhuriyet Halk Partisi olarak hem ülkemizde hem bölgemizde hem de dünyada beyaz güvercinlerin uçması ve barışın sonsuza kadar egemen olması için her türlü hukuki ve demokratik mücadeleyi sürdürmeye devam edeceğiz. 
 
Nesimi Çimen’in dizelerinde olduğu gibi “Dostluklar kurulsun insanlar gülsün, Barış güvercini uçsun dünyada, Yok olsun kötülük, düşmanlık ölsün, Barış güvercini uçsun dünyada”
 
Dünya Barış Gününüz kutlu olsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.