CHP'li Arslan'dan 10 Kasım mesajı!

CHP'li Arslan'dan 10 Kasım mesajı!

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, “Atatürk sadece Türk milletinin kaderini değiştirmedi, dünya tarihine de yön verdi, bugün dünyanın dört bir köşesinde milyonlarca insan Atatürk’ün önünde saygıyla eğiliyor" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan yayımladığı mesajda şunları belirtti;

Bu sevginin benzeri yok.

Bağımsızlık, özgürlük, demokrasi, hukuk devleti, kadın erkek eşitliği, her şeyden önemlisi insan onur ve haysiyetine yakışır bir yaşam, güzel bir ülke, işte tüm bu kazanım ve değerleri bundan 81 yıl önce sonsuzluğa uğurladığımız Atatürk’e borçluyuz.

Savaş meydanlarında yokluklar içinde bu ülkeyi kuran Atatürk Anadolu topraklarında sadece emperyalizme diz çöktürmedi, büyük devrimlerin ışığında parlayan ve mazlum uluslara model olan Türkiye Cumhuriyeti’ni kurdu. Atatürk verdiği mücadele gerçekleştirdiği devrimlerle sadece Türk milletinin kaderini değiştirmedi, dünya tarihine de yön verdi. Atamızın vefatından sonra Afgan Kralı Emanullah Han’ın, “O büyük insan yalnız Türkiye için değil, bütün doğu milletleri için de en büyük önderdi” sözleri bile Atatürk’ün insanlara, uluslara umut oluşunun boyutlarını gösterir niteliktedir. Bu nedenle dünyanın dört yanında milyonlarca insan bugün Atatürk’ün önünde saygıyla eğiliyor.

“Sana hasret sana vurgun gönlümüz”

“Beni görmek demek behemehâl yüzümü görmek demek değildir. Beni ve fikirlerimi anlıyorsanız, bu kâfidir’ diyen Atamızı, ülkemizin ağır sorunlarla karşı karşıya olduğu, her alanda büyük sıkıntıların yaşandığı bu dönemde bir daha anlıyor; tek çıkış yolunun ve çözümün Cumhuriyetin kuruluş değerleri olduğunu idrak ediyoruz.

Çocuğu, genci, yaşlısı, kadını ve erkeğiyle, inancı etnik kökeni ne olursa olsun bu halkın Atatürk’e duyduğu sevgi ve bağlılığın dünyanın hiçbir yerinde bir örneği yoktur. Her sene olduğu gibi bugünde Cumhuriyet ve Atatürk sevdalısı yüzbinlerce yurttaşımız Anıtkabir’e koşarken yurdun dört bir yanında milyonlarca insanımızın yüreği Atatürk’e olan minnet, özlem ve sevgiyle atacaktır. “Sana hasret sana vurgun gönlümüz” diyen büyük ozanımız Mahsuni Şerif’in dizelerinde olduğu gibi Atamızın hasreti gönüllerimizde yaşamaya, idealleri ve öğretileri yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha özlem, minnet ve rahmetle anıyor, aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.