CHP'li Arslan'dan 9 Eylül Mesajı! Bu gurur 83 milyonun!

CHP'li Arslan'dan 9 Eylül Mesajı! Bu gurur 83 milyonun!

CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, İzmir'in Kurtuluş Günü olan 9 Eylül nedeniyle mesaj yayımladı.

30 Ağustos kutlamalarında da hükümet ve muhalefet arasında tartışmalar yaşanırken İzmir ve Türkiye 9 Eylül’e odaklandı. İzmir’in ve ülkemizin düşman işgalinden kurtuluşu ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşu etkinliklerine hazırlık pandemi önlemleri dikkate alınarak devam ediyor. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan  “ 9 Eylül, vatanın ve İzmir’in düşman işgalinden kurtulduğu gün, 9 Eylül hürriyet ve bağımsızlığımızı kazandığımız gün, 9 Eylül Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluş günü, bu gurur bu coşku 83 milyonundur, hepimize kutlu olsun” dedi.  Karanlık günlerden tek çıkış yolunun Cumhuriyetin kurucu değerleri ve Atatürk devrimleri olduğunu belirten Arslan şunları söyledi:
 
9 EYLÜL BAĞIMSIZLIK GÜNÜDÜR

“İzmir’in kurtuluşunun 98 Cumhuriyet Halk Partisinin kuruluşunun 97 yılını pandemi konusunda önlemlerimizi alarak büyük bir onur ve coşkuyla kutlayacağız. 15 Mayıs 1919’da İzmir’e çıkan Yunan askerlerine ilk kurşunu sıkan Hasan Tahsin Kurtuluş Savaşı’nın da ateşini yaktı. İzmir’de 9 Eylül 1922’de düşman denize dökülerek, emperyalizme karşı verilen büyük savaş zaferle taçlandı. Böylesi bir gurur her kente nasip olmaz.  Vatanın kurtuluşunu, İzmir’in kurtuluşunu 83 milyon büyük bir coşku ve onurla kutlayacağız. 9 Eylül bizim için bağımsızlık günü, Cumhuriyete, Anadolu aydınlanmasına yol, mazlum uluslar içinse umut ışığı ve cesaret demek. Yoksulluk ve yokluklar içinde verilen Kurtuluş Savaşı destanını yazanları, başta ebedi Başkomutanımız, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve milli mücadele kahramanlarını minnetle, saygıyla ve rahmetle anıyorum. Tüm çabamız onlara yakışır bir nesil olmak içindir.  9 Eylül’ün bir başka büyük önemi daha var. Mustafa Kemal Atatürk iki büyük eserinden biri olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluş günü olmasıdır. 

71217_814x458.jpg
 
ADIM ADIM İKTİDARA

Dünyada 100 yıldır varlığını sürdüren siyasi parti sayısı çok azdır. Bunlardan biri de Cumhuriyet Halk Partisidir. Cumhuriyet Halk Partisi savaş meydanlarında kurulmuş, Kuva-i Milliye’nin içinden ve bu milletin bağrından çıkmıştır. Cumhuriyet Halk Partisi Cumhuriyet değerlerinin Atatürk devrimlerinin savunucusu, demokrasimizin en büyük güvencelerinden biridir. Geçmişten aldığı güç, gelecek güzel günlere ilişkin proje ve politikalarıyla ülkenin umududur.  Kemal Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkanlığında, Millet İttifakı ile birlikte adım adım iktidara yürümektedir.  Kuruluşumuzun 97 yılının, İktidar Kurultayımızı gerçekleştirdiğimiz yıla rastlaması daha büyük bir anlam taşıyor. Pandemi sürecinde ekonomimizin ne kadar kırılgan olduğunu hep birlikte gördük. Türkiye üretemiyor, Türkiye çığ gibi büyüyen sorunlarını çözemiyor.  Tarım sanayi, sağlık, eğitim her alanda büyük sorunlar var. Bu süreçte CHP’li belediyeler başarılı bir sınav verdi. Artık sorunların çözümünün Cumhuriyet Halk Partisi, Millet ittifakı çatışının olduğunu halkımız gördü. 
 
Ülkeler değerleriyle yaşar, değerleriyle kimliğini oluşturur ve gelecek kuşaklara taşır. En büyük değerimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı medeniyet yolu ve devrimleridir. Tüm dünyaya 9 Eylül’de haykırıyoruz Atamızın yolunda sonsuza dek, kurtuluş ve kuruluş yıl dönümümüz kutlu olsun.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.