CHP'li Ayhan'dan ilçe başkanlığı açıklaması!

CHP'li Ayhan'dan ilçe başkanlığı açıklaması!

Can Radyo'da Birol Soylu ile 10. Köy Programı'nın Konuğu olan CHP Bayraklı İlçe Başkan Adayı Selçuk Ayhan süreci ve kongreler sürecini değerlendirdi

CHP Bayraklı İlçe Başkan Adayı Selçuk Ayhan, Birol Soylu'nun ''Aday olmaya nasıl karar verdiniz?'' sorusunu şöyle yanıtladı: ''Rıfat Nalbantoğlu ve Serdar Sandal benim ilçe başkan adayı olmamı istediler. Ben de böyle bir şey olmayacağını söyledim. Belediye başkanlarının siyaset üzerindeki hegomonyaların sonra ben de kendileriyle kavga etmek yerine yeni bir yol seçtiğimi söyledim. Aktif siyaseti reddettim. Siyaseti yapılan hizmetlerin halka anlatılması konusunda yapmak istediğimi söyledim. Daha başka nedenlerle de redettim.  Bayraklı'yı derleyip toparlayacak, kucaklayacak, deneyimlerini aktacak bir aday olması gerektiğini söylediler. Ben onlara başka adaylar önerdim, başka nedenlerden dolayı o adayları da istemediler, olmadı bir şekilde.   Son olarak yapılacak bir şey kalmayacağında bana gelmelerini söyledim. Parti kamuoyunda bu talebin dillendirildiğini ve kabul gördüğünü gördüm ve aday oldum. İçimden kesinlikle geçen bir görev değil. Açıkcası bu adaylık planlanmış bir adaylık değil.''

Başkan seçilmesi durumunda yapacağı çalışmaları anlatan Ayhan:'' Partinin şuanki ilçe binası çalışma yapılabilecek bir alan değil. Süreç içerisinde bu binanın değiştirilmesi sağlamaya çalışacağım. Bir diğer çalışmam ise Bayraklı'nın tüm mahallelerini bilgi bankasına yüklemek. Bayraklı'nın örgüt çalışmalarını kısır bir döngüden çıkarmamız gerekiyor. Herkesi kucaklayan, kimseyi ayırmayan bir anlayışla hareket edilmeli. Temel çabam bunları gerçekleştirmek olacaktır. Bir diğer görevimiz de partinin politikalarını halka aktarmak. Partimizin ortaya koyduklarını halka iyi bir şekilde aktaramıyoruz. CHP'nin mecliste yaptığı çalışmaları halkın baskısıyla da kabul eden Erdoğan yapmış gibi algılıyor. Burada parti örgütü suçludur. Partimizin yaptığı çalışmaları en iyi şekilde aktarmalıyız. 

Ben katılımcı bir anlayışı savunuyorum. Ben mahalleye gittiğim zaman Türkiye'nin genel sorunlarının yanında yerel sorunları da karşımıza getirilecek. Ben belediye meclis üyesiyle oraya gittiğimde bu sorunları cevaplamasnı isterim. Bilgili dahilinde değilse bunun notlarını alıp yerel yönetime götürmesini isterim. Muhtarlar en önemli yerel örgütler.  Yani biz hem muhtarlarımızla hem meclis üyelerimizle fırsat oldukça belediye başkanımızla, mahalle temsilcilerimizle, oluşturacağımız komisyonlarla birlikte yapacağız her şeyi. Dediğim gibi kendimi daha çok geri planda tuturak, protokolde bulunarak yönetimimle orada bulunarak başkanlığımı sürdüreceğim.'' dedi.


Birol Soylu'nun ''Belediye örgüt işlerinin koordinasyonunu nasıl sağlayacaksınız?'' sorusunu yanıtlayan Ayhan: ''Belediye halkın oylarıyla seçilmiş, kamu görevi yapan bir kurumdur. Elbette onun başındaki kişinin de bir siyasi görüşü vardır ama o bölgenin insanlarına hizmet etmek zorundadır. İlçe örgütü ise partinin o bölgedeki temsilcisidir. Biz belediye çalışmalarına müdahale etmeyi saygısızlık olarak görürüz. Biz belediye başkanlarının veya yakın çevresinin bizim çalışmalarımıza  müdahale etmesini de saygısızlık olarak görürüz. Buna kesinlikle müsade etmeyiz. Nitekim son zamanlarda ufak tefek şeyler de oldu. Şimdi ben adaylık için imza topluyorum. İnsanlar gönüllü olarak imzalarını topluyorlar, getiriyorlar. Belediye başkanın çevresinden bazı kesimler de imzaları toplayıp belediyeye getireceksiniz gibi bir girişim başlattılar. Başkanı onure etmek amacıyla yapıyorlar bunu da. Ben hemen başkanı aradım, dedim ki sayın başkan siz benim gibi bir adamın ilçe başkanlığı adaylığını kabul ederek  yeterince onure oldunuz. Askere ihtiyacınız olmadığını, tecrübeye ihtiyacınız olduğunu söylediniz. Lütfen bu tip şeylere müsade etmeyiniz dedim. Yine ufak tefek şeyler oldu. Dedim ki bunlar beni küçültür, ben bundan rahatsızım, sizi de küçültür. Nitekim aday olmayı düşünen başka arkadaşlar bunu kullanmaya başladılar.  Biz bunu kabul etmiyoruz. Biz parti tabanının genel kabulüyle aday olmuşuz. Zoraki bir şekilde çevremizde insanların toplatıldığı ve imza toplatıldığı bir aday konumuna düşürülmeyi ben kabul etmem. ''  şeklinde konuştu.

İl kongresi sürecini değerlendiren Ayhan:  ''Şimdi ben kendim de Genel Başkan uzlaşı istiyor, tek aday istiyor denirken il başkanı adayı olmuş ve seçilmiş biriyim. İnsanların iddialarına engel olmak kimsenin tercihi ve takdiri olmamalı. Genelbaşkanın böyle bir tercihi olduğunu sanmıyorum. Genel Başkan Deniz Yücel'le çalışmak istiyor olabilir. Ancak Deniz Yücel'den başka kimse aday olmayacak gibi bir söylemi olduğunu sanmıyorum. Genel Başkan'ımızın kendisinden veya sözcülerin böyle bir açıklama gelmedi. '' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.