CHP'li Bakan, "Bu fiyatlar adil değil!"

CHP'li Bakan, "Bu fiyatlar adil değil!"

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Gaziemir Sarnıç’taki 2B arazilerin rayiç bedellerinin 830 TL’ye kadar çıkmasını TBMM gündemine taşıdı.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, “Sarnıç’taki fiyatların bu kadar fazla olması adil değildir. Bu rakamlar Sarnıç halkının kaldırabileceği rakamlar değildir” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından İzmir’in Gaziemir ilçesinin Sarnıç bölgesinde yürütülen 2B arazileriyle ilgili çalışmalar sonuçlandı. İzmir Defterdarlığı’nca Sarnıç’taki 2B araziler için metrekare başına belirlenen rakamlar bölge halkının mağduriyetine sebep oldu. Yaklaşık 15 bin yurttaşı ilgilendiren 2B arazilerin geçen yılki satış rakamları maksimum 600 TL iken, bu yıl bir metrekare alan için belirlenen rakam bazı yerlerde 830 TL’ye kadar çıkarıldı. 

Konuyu TBMM gündemine taşıyan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan, “İzmir’de kimi 2B arazilerin 50 bin TL gibi fiyatlara verildiğini biliyoruz. Sarnıç’taki fiyatların bu kadar fazla olması adil değildir. Bu rakamlar Sarnıç halkının kaldırabileceği rakamlar değildir. Fiyatların vatandaşlarımızın ödeyebileceği şekilde düzenlenmesi için bir an önce gerekli işlemlerin yapılmasını bekliyoruz” dedi. 

CHP’li Bakan, bugüne kadar fiyat belirleme komisyonuna belediyeden personel alınmasına rağmen bu sene alınmadığına da dikkat çekti.

CHP’Lİ BAKAN ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI’NA SORDU:

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlanması istemiyle yazılı soru önergesi veren CHP’li Bakan, sordu: 

Yaklaşık 15 bin yurttaşımızı ilgilendiren 2B arazilerin satış fiyatlarındaki fahiş rakamların vatandaşın alabileceği şekilde yeniden düzenlenmesine ilişkin bir çalışma yürütecek misiniz?

Bugüne kadar fiyat belirleme komisyonuna belediyeden personel alınmasına rağmen bu sene alınmamasının sebebi nedir?
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.