CHP'li Bakan, kaçırılan askerleri sordu

CHP'li Bakan, kaçırılan askerleri sordu

Murat Bakan, Başbakan Binali Yıldırım’a “Hükümet, teröristlerce kaçırılan asker ve polislerimizin terör örgütlerinin elinden kurtarılması için ne yapıyor?” diye sordu.

Terör örgütleri PKK ve IŞİD’in kaçırdığı askerlerle ilgili soru önergesi hazırlayan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Başbakan Binali Yıldırım’a “Hükümet, teröristlerce kaçırılan asker ve polislerimizin terör örgütlerinin elinden kurtarılması için ne yapıyor?” diye sordu.
Hazırladığı önergede 7 Haziran 2015 tarihinden itibaren terör örgütleri PKK ve IŞİD tarafından kaçırılan asker ve polisler ile ilgili basında çıkan haberlere yer veren Bakan, asker ve polis yakınlarının çağrılarını tek tek belirtti. 
Önergede ANF adlı haber ajansı tarafından servis edilen PKK’nın kaçırdığı asker ve polislerden Sedat Yabalak, Semih Özbey ve Hüseyin Sarı’nın 2016 yılına girerken ‘yeni yıl mesajı’ videoları ile Müslüm Altıntaş, Adil Kabaklı ve Asım Süleyman’ın 08.07.2016 tarihinde ‘bayram mesajı’ videolarına dikkat çeken Bakan, halen internette yüklü olan söz konusu videolarda kaçırılan asker ve polislerin söylediklerini yazdı.
DÜNYADAN DİPLOMATİK VE ASKERİ STRATEJİ ÖRNEKLERİ 
Her ülkenin asker kaçırma durumlarında kendi askerini sağ kurtarmak için her türlü diplomatik ve askeri tedbirleri aldığını vurgulayarak, Amerika ve İngiltere örnekleri üzerinden ülkelerin askerlerini kurtarma stratejilerini anlatan Bakan, “Haziran 2006 tarihinde Irak’ta iki Amerikan askerinin kaçırılması üzerine, hava kuvvetlerinin de desteğiyle 8 binden fazla asker ile kaçırılan askerlerin kurtarılması için operasyon yapılmıştır. Mart 2007 tarihinde İran tarafından 15 İngiliz askerinin kaçırılması üzerine, İngiltire dünya kamuoyunu ayağa kaldırmış, birçok Avrupa ülkesi, BM Güvenlik Konseyi’ni toplantıya çağırmış ve zamanın Türk Hükümeti de kaçırılan askerler içinde öncelikli olarak kadın askerlerin bırakılması için devreye girmişti. İsrail’in bir askeri Ağustos 2014 tarihinde HAMAS tarafından kaçırıldığında, dönemin ABD Dışişleri Bakanı Kerry, o askerin serbest bırakılması için Türkiye ve Katar’dan acil yardım talep etmişti. Örneklerde de görüldüğü gibi her ülke kendi askerini, polisini kuırtarmak için elinden gelen her türlü tedbiri almakta, diplomasi ve operasyon dahil her yola başvurmaktadır. Teröristlerce kaçırılan askerlerimizin sağ salim evlerine dönmeleri başta aileleri olmak üzere, hepimizi için mutluluk kaynağı olacağı gibi, ülkesi için canını feda etmekten kaçınmayan Türk askeri ve polisine ülkesinin de her durumda ve koşulda, elindeki her olanağı kullanmak sureti ile sahip çıkması devlet olmanın ve devletin onurunu korumanın gereğidir” ifadelerini kullandı.
HÜKÜMET KAÇIRILAN ASKER VE POLİSLERİ KURTARMAK İÇİN NE YAPIYOR?
Hazırladığı önergede Genelkurmay Başkanlığı’nın 29 Kasım 2016 tarihinde açıkladığı Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında iki Türk askerinin kaçırıldığını da belirten Bakan, Başbakan Binali Yıldırım’a şu soruları sordu: “Şu an başta PKK ve IŞİD olmak üzere kaç askerimiz, polisimiz, korucumuz ve sivil vatandaşımız 7 Haziran 2015 ile 1 Aralık 2016 tarihleri arasında terör örgütleri tarafından kaçırılmıştır? Yaşadıklarını varsaydığımız ve umut ettiğimiz bu asker ve polislerimizin nerede, kimin, elinde tutuldukları ve durumlarına ilişkin hükümetin elinde bir bilgi var mıdır? Teröristlerce kaçırılan asker ve polislerimizin terör örgütlerinin elinden kurtulması için hükümet ne gibi çalışmalar yapmaktadır?”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.