CHP’Lİ BAKAN SORDU MİLLİ SAVUNMA BAKANI YANITLADI

CHP’Lİ BAKAN SORDU MİLLİ SAVUNMA BAKANI YANITLADI

Ankara'da intihar bombacısı teröristin yaptığı saldırıda askeri sivil memurların servis otobüslerinde şehit olmaları üzerine Türk Silahlı Kuvvetleri’nde görevli sivil memurların özlük hakları hakkında önerge veren Milli Savunma Komisyonu Üyesi CHP İzmir M

Verilen cevapta, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde görevli sivil memurların ücretlerinde artış yapılmasının öngörüldüğü belirtiriliken, GATA’daki eğitim öğretim planlamacılarının maaşlarına bin TL zam yapılacağı açıklandı.

Birinci derece kritik iller ile Gaziantep, Kilis ve Şanlıurfa’da görevli sivil memurlara üst limitten tazminat ödenmesi için hazırlanan tasarının Maliye Bakanlığı’nda; Özel Kuvvetler Komutanlığı kadroları ve diğer memurlara ilave özel hizmet tazminatı verilmesi hususunda hazırlanan taslağın ise, Çalışma Bakanlığı’nda olduğu ifade edildi.

Sonuç alana kadar konunun takipçisi olacağını vurgulayan Bakan, hassasiyetini dile getirerek, "Hem komisyon toplantılarında hem Genel Kurul kürsüsünden Türk Silahlı Kuvvetleri çatısı altında çalışan herkesin özlük haklarını dile getiriyorum. Bu vatan için çalışan emekçilerimiz haklarına kavuşana dek bu işin takipçisi olacağım" dedi.

GATA EĞİTİM – ÖĞRETİM PLANLAMACILARINA BİN TL ZAM!

Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Komutanlığı’nda eğitim – öğretim planlamacısı olarak görevli personelin hak kayıplarının önlenmesi ve özlük hakları noktasında hazırlanan kanun tasarısının 14 Ocak 2016’da ilgili bakanlığa gönderildiği belirtilerek, tasarının yasalaşmlası halinde maaşlarında bin TL artış olacağı açıklandı.

İLAVE ÖZEL HİZMET TAZMİNATI

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde görevli sivil memurlardan; Özel Kuvvetler Komutanlığı kadrolarında görev yapanlara yüzde 75 (556 TL) oranında, diğer memurlara yüzde 50 (375 TL) oranında ilave özel hizmet tazminatı verilmesi hususunda hazırlanan taslağın, 17 Aralık 2015'te Çalışma Bakanlığı'na gönderildiği ve çalışmaların sürdüğü ifade edildi.

BİRİNCİ DERECE KRİTİ İLLERDE GÖREVLİ MEMURA TAZMİNAT!

Birinci derece kritik iller ile Gaziantep, Kilis ve Şanlıurfa’da görevli sivil memurlara bütçe kanunu ile belirtilen üst limitten tazminat (168 TL) ödenmesi için hazırlanan tasarının Maliye Bakanlığı’nda olduğu ve çalışmaların sürdüğü belirtildi.

ASKERİ SOSYAL TESİSLER VE ORDUEVLERİ KULLANIMI

Öte yandan Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki kamu çalışanlarının sosyal tesisler ve orduevlerinden yararlanabilmesiyle ilgili olarak da 9 Ocak 2015’te yayınlanan ‘TSK Orduevleleri, Askeri Gazinolar, Kışla Gazinoları ve Vardiya Yatakhanesi ile Eğitim Merkezileri Yönergesi’ne işaret edilerek, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde görevli memurlar ve emeklilerin yönerge esasları doğrultusunda askeri sosyal tesislerden hak sahibi aile fertleriyle beraber yararlanma hakkına sahip oldukları ifade edildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.