CHP'li Bakan'dan Üniversite Teşekkürü

CHP'li Bakan'dan Üniversite Teşekkürü

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan İzmir'deki iki üniversitenin devlet üniversitesi yapılmasına yönelik imzası olanlara teşekkür etti.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan'ın, İzmir’de kapatılan üniversitelerin devlet üniversitesi olarak eğitime devam etmesi için verdiği kanun teklifi torba yasaya eklenerek yasalaştı. İzmir'deki Gediz Üniversitesi 'Bakırçay Üniversitesi'; İzmir Üniversitesi'nin ise 'İzmir Demokrasi Üniversitesi' oldu. 

Gerek sosyal medyadan, gerek İzmir'deki öğrenci ve akademisyenlerden aldığı olumlu geri dönüşler üzerine yazılı bir açıklama yapan Bakan, başta Cumhuriyet Halk Partisi ve İzmir milletvekilleri olmak üzere, tüm siyasi partilerin milletvekillerine teşekkür etti. Bakan'ın yazılı olarak yaptığı açıklama şu şekilde:

"Ülkemizde tüm izlerin birbirine karıştığı ve suçluyla suçsuzun ayrılmasının oldukça güç olduğu böyle bir dönemde, geleceğimizin mimarı olan çağdaş, demokrat ve özgür gençlerimiz için mücadele ediyoruz. Eğitimin sürekliliğinin sağlanması ve mağduriyetlerin giderilmesine çözüm önerisi olarak verdiğim kanun teklifine destek vererek, torba yasaya eklenip meclisten geçmesinin önünü açan başta Cumhuriyet Halk Partili milletvekili arkadaşlarım olmak üzere, tüm siyasi partilere ve tüm milletvekili arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. İzmir'deki binlerce öğrenci ve öğretim görevlisinin mağduriyetini giderdik. Sıra diğerlerinde... Bu benim çocuklarıma bırakacağım en kıymetli ve özel mirastır. Tüm umudumuz gençlikte..."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.