CHPli Balyeli: Kemalpaşa halkı Mustafa Baş’tan özür bekliyor

CHPli Balyeli: Kemalpaşa halkı Mustafa Baş’tan özür bekliyor

CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Ahmet Cemil Balyeli'den, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Baş'ın sosyal medya paylaşımına tepki geldi.

CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Ahmet Cemil Balyeli, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Baş'ın; "Bizi bağışla ve bize merhamet et. Sen bizim Rabbimizsin, böylece biz kafirlere karşı galip geldik" şeklindeki sosyal medya paylaşımına tepki göstererek konuya ilişkin basın açıklaması yaptı.

Kemalpaşa halkının Ak Partili Baş'tan özür beklediğini vurgulayan Balyeli’nin yaptığı basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Ülkemiz açısından çok önemli bir seçimi geride bıraktık.

Adalet ve Kalkınma Partisi Kemalpaşa’da büyük bir oy kaybı yaşamasına rağmen, ülke genelinde Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Cumhur ittifakını kutluyorum. Seçim sonuçlarının halkımıza, ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum.

Cumhuriyet Halk Partisi Kemalpaşa’da gerek Cumhurbaşkanlığı gerekse de milletvekilliği seçiminde oyunu arttırmış, AKP ile önceki dönemlerden gelen farkı kapatmıştır. Kemalpaşa’da oylarımızın sürekli artış ivmesinde olduğu da açıkça görülmektedir.

Bizler demokrasiye inanıyor ve halkın iradesine saygı duyuyoruz.

Seçim sürecinde de sonrasında da tüm kışkırtmalara rağmen Kemalpaşa’da bir tek vatandaşımızın bırakın burnunun kanamasını, üzülmesine, kırılmasına dahi sebebiyet vermemek için gerekli özen ve hassasiyeti Cumhuriyet Halk Partisi mensupları olarak gösterdik.

Oysa ki, AKP Kemalpaşa İlçe Başkanı Sayın Mustafa Baş, kendi partisinin gençlerine, partimizin ayaklı panolarının kırılması talimatını verdiğini telefonda bizzat tarafıma söylediği halde, katıldığı TV programında inkâr yoluna gitmiştir.

Gençleri şiddete teşvik eden ve sıkıştığında yaptığını inkâr eden Sayın Mustafa Baş, bu kez sosyal medya hesaplarından 'kâfirlere karşı galip geldik' şeklinde paylaşım yaparak, AKP ye oy vermeyen ve vermeyecek olan tüm vatandaşları 'kâfir' olarak tanımlamıştır.

AKP ye oy verenleri Müslüman, vermeyenleri ise kâfir olarak gören, gençleri şiddete teşvik eden, Sayın Mustafa Baş’a yaptıklarının kendisine yakışmadığını bir kez daha hatırlatmak isteriz.

Ahlaka, vicdana, insani hiçbir değere sığmayan bu ifade aynı zamanda halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama suçunu oluşturmaktadır.

Sayın Mustafa Baş’ın yaptığı paylaşım üzerine birçok vatandaş tepki göstermiş, farklı şekillerde tepki göstereceğini bize belirtmişse de, sakin olmaları konusunda telkinlerimiz sonucu farklı olayların yaşanmasının önüne geçilmiştir.

Halkı, din, dil, ırk ve mezhep olarak bölen, inançlarını kendi kişisel siyasi hırs ve emellerine alet etmeye çalışan kim olursa olsun kınıyoruz ve bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da karşısında duracağımızın bilinmesini isteriz.

Sayın Mustafa Baş ve benzerlerine rağmen, Cumhur ittifakına oy veren vatandaşlarımız dâhil olmak üzere tüm Kemalpaşalılar olarak birbirimize karşı saygımızı ve sevgimizi yitirmeyecek, birlik beraberlik içerisinde yaşamaya devam edeceğiz.

Sayın Mustafa Baş, sonradan yaptığı açıklamada, mağdur rolü oynamış, özür dilemek yerine, yine yaptığının arkasında duramamış ve bir kez daha inkâra başvurarak, paylaşımını sabah namazından sonra saat 05:38 te yaptığını, paylaşımın İstanbul’un Fethi ile ilgili olduğunu açıklamıştır. Kaldı ki, Pazar günü sabah ezanı saati 05:43 tür.

Oysaki, İstanbul’un fetih tarihi 29 Mayıs olup, 28 Mayıs günü, oy verme işlemi başlamadan, sabah 05.38 te bu içerikte bir paylaşımın yapılmış olması bunun İstanbul’un fethi ile ilgili olmadığını açıkça oy vermeye gidecek vatandaşları tahrik etmeye yönelik olduğu açıktır.

Kemalpaşa halkı Sayın Mustafa Baş’tan özür bekliyor, özür dilemek de bir erdemdir, Sayın Mustafa Baş bu erdemi dahi gösterememiştir.

Kamuoyuna saygı ile duyururuz."

chpden-flas-kemalpasa-iddiasi-hedef-sasirtmak-icin-partimizi-suclayanlarin-h74479-cf62b.jpeg

AK Partili Mustafa Baş ise tepki çeken paylaşıma yönelik şu açıklamayı yapmıştı:

“Değerli Kemalpaşalılar… Fikirleri doğrultusunda Türkiye Cumhuriyeti’nin özgürlük anlayışı içerisinde hür biçimde siyasi partilere gönül vermiş seçmen kardeşlerim hemşerilerim …
Seçim günü 28 Mayıs Pazar sabah namazından sonra saat 05.38’de seçim ile ilgili hiçbir iş ve işlem başlamamışken İstanbul’un fethi minvalinde her yatsı namazından sonra camilerimizde okunan ‘Amenaresulü’ olarak bilinen Kuran’ın en uzun suresi olan Bakara suresinin 285 ve 286’ıncı ayetlerinin son kısmını ülkemiz ve milletimiz adına dua mahiyetinde orijinal Kur’an alfabesiyle paylaştım.

Google çevirisine değil de kutsal kitabımızın mealine bakma zahmetinde bulunmayan bir takım art niyetli kesim sosyal medya hesabımdan yapmış olduğum bu paylaşımdan ötürü kötü niyetli kişilerce linç içerikli paylaşımlar yapılıp itibar suikastine maruz bırakılmak istenmekteyim.

Şahsi yorum yapmadan dua niyetiyle doğrudan Kur’an-ı Kerim’den alıntı yaparak yaptığım bu paylaşımla verdiğim mesaj açıkça ortada iken ve paylaşımı 28 Mayıs sabahı 05.38'de seçimler henüz başlamadan yapmama rağmen gün içinde hiçbir tepki göstermeyip seçimin neticelenmesinden sonra ve ertesi gün art niyetli bir şekilde paylaşımlar yaparak şahsımı halkı dini inançlarına göre bölmeye çalışan biri gibi gösterip geçirdiğimiz seçim zaferinin üzerine gölge düşürmeye çalışan kişiler hakkında bütün yasal haklarımı kullanıp gerekli şikayetlerde bulunma hakkımı saklı tuttuğumu Kemalpaşa kamuoyuna saygıyla sunarım”

322008237-1514002869107395-2561824426239001998-n.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.