CHP’li Balyeli’den Kaftancıoğlu’na destek

CHP’li Balyeli’den Kaftancıoğlu’na destek

CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Av. Ahmet Cemil Balyeli de kararın hukuki dayanaktan yoksun siyasi bir karar olduğuna vurgu yaparak Kaftancıoğlu’na destek oldu.

İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun siyaseten sindirilmeye çalışıldığını belirten Balyeli, “Sayın Kaftancıoğlu haksız ve hukuksuz bir sürecin içine çekiliyor. Kararın İstanbul Belediye Başkanlığı seçimlerinin yıl dönümünde 23 Haziran’da verilmesi de bunun en büyük kanıtıdır. Çünkü ‘hiçbir şey olmasa bile bir şeyler olabilir’ denilerek yenilenen ve Canan Kaftancıoğlu başkanlığındaki İstanbul örgütümüzün azimli çalışmaları sonucu Ekrem İmamoğlu’nun büyük farkla kazandığı İstanbul Belediye Başkanlığı seçimleri anlaşılan o ki iktidar cephesinde hala hazmedilememiş! Biz her türlü adaletsizliğe karşı örgütsel bir tepki olarak kilometreler aştık, hukuk devleti kurallarını her zaman hatırlattık ve bugün AKP’nin kendinin bile itiraf ettiği pek çok ‘adaletsizliğe’ her zaman karşı durduk. Bugün de Canan Kaftancıoğlu asla yalnız değildir ve bu yanlıştan dönülene kadar doğruları anlatacağız” dedi.

AKP’nin kaybedeceğini anladığı için yargı üzerinde baskı kullanarak güç kazanmaya çalıştığını ifade eden CHP’li Balyeli, şunları dile getirdi: “AKP iktidarı kendisine muhalif gördüğü herkesi sindirme politikası için yargıyı kullanıyor. Bunun dozunu iyice arttırdı çünkü AKP artık kaybedecek! Gazetecileri yargı yoluyla susturmaya çalışıyor, il başkanından milletvekiline partimizin her kademesine yargı baskısı ile sindirmeye çalışıyor. Ama unuttuğu bir şey var bizler asla boyun eğmedik, eğmeyeceğiz.”

0-401.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.