CHP'li Banu Özdemir gözaltına alındı

CHP'li Banu Özdemir gözaltına alındı

İzmir’deki bazı ilçelerde bulunan camilerin hoparlörlerinden ‘Çav Bella’nın çalınmasını sosyal medya hesabından paylaşan CHP İzmir eski İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir gözaltına alındı.

HP İzmir eski İl Başkan yardımcısı Banu Özdemir, İzmir'deki bazı ilçelerde bulunan camilerin hoparlörlerinden 'Çav Bella'nın çalınmasını sosyal medya hesabından paylaştı. Özdemir, Twitter hesabı üzerinden "Bu da İzmir'den Karşıyaka tarafından bir başka cami imiş. Çav Bella" dedikten sonra müziğin notalarını paylaştı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca olay ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında yeni bir gelişme yaşandı. CHP'li Banu Özdemir, Başsavcılığın talimatıyla bu akşamüstü İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi ekiplerince gözaltına alındı Şüpheli, emniyete götürüldü. Burada ifadesine başvurulacak. 

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, "Cumhuriyet Başsavcılığımızca başlatılan soruşturmada bir danışmanlık şirketinde yönetici olarak görev yapan Banu Ö, Türk Ceza Kanunu'nun 216/3 maddesi kapsamında “Dini değerleri alenen aşağılamak” suçundan gözaltına alınmıştır." ifadesine yer verildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.