CHP’li Başkanın kurduğu kumpas çöktü!

CHP’li Başkanın kurduğu kumpas çöktü!

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez hakkında “Başkan Görmez’ in Akaryakıt İstasyonu hariç, hepsi buhar oldu” başlığı ile gündeme getirilen haberin, bir önceki dönemin CHP’li Başkanın kurduğu kumpas olduğu mahkeme kararıyla tescillendi.

"Yalan haber" olduğu kanıtlanan iddialarla ilgili olarak mahkeme bütün yayınların kaldırılması kararını verdi. Geçtiğimiz aylarda İzmir merkezli yerel bir internet sitesinde  “Başkan Görmez’in Akaryakıt İstasyonu hariç, hepsi buhar oldu” başlığı ile yayınlanan ve Torbalı Belediye  Başkanı Adnan Yaşar Görmezi’i itibarsızlaştırmayı hedefleyen haberle ilgili mahkeme kararı açıklandı.


Başkan GÖRMEZ tarafından başlatılan hukuksal sürecin sonunda, anılan haberin “Yalan Haber” olduğu ve yayından kaldırılması gerektiğine mahkemece karar verildi. Söz konusu haberde;  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nca yapılan 1/5000 ölçekli imar planı değişikliği ile Torbalı’da bulunan birçok akaryakıt istasyonu ticari alana çevrilmişti. Büyükşehir Belediyesi'nce yapılan bu değişiklik, söz konusu yalan haber ile Torbalı Belediyesi'ne ve Belediye Başkanı Adnan Yaşar GÖRMEZ’e mal edilmeye çalışılmıştı.

Konuya ilişkin Torbalı Belediye Meclisi'nde açıklama yapan Başkan GÖRMEZ, Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nca yapılan 1/5000 ölçekli imar planı değişikliğine 28 ayrı maddeden oluşan itirazın Torbalı Belediyesi'nce yapıldığını dile getirmişti. Ancak tüm açıklamalara rağmen söz konusu yalan haber üzerinden siyaset yapılmaya çalışılmıştı. 
 

“MAHKEME KARARINDAKİ İLGİNÇ DETAY”
 

Başkan GÖRMEZ tarafından başlatılan hukuksal süreç içerisinde EGEDE SON SÖZ adlı internet sitesinin Avukatının mahkeme kararına yansıyan beyanları dikkat çekti. Avukat Mahmut Yılmaz beyanında “ Torbalı’da iki dönem belediye başkanlığı yapan eski belediye başkanı İsmail UYGUR,  planlamaya itiraz edenlerin avukatı Şehrazat MERCAN’ın görüşlerine yer verildiği…” şeklinde ifadeler kullanarak kamuoyunda yaratılmaya çalışılan algının kaynağını deşifre etmiş oldu.


ADNAN BAŞKAN NE DEDİ ?


Mahkeme Kararıyla ilgili açıklama yapan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez basın ve haber özgürlüğünden yana olduklarını, ancak söz konusu haberin doğrudan kendisini, onurunu hedef aldığını ve şahsını itibarsızlaştırmaya yönelik olduğunu belirterek şunları söyledi "Mahkeme kararlarına yansıyan beyanların tamamında servis edilen haberin bilgilendirme değil,  şahsıma saldırı dolduğunu, gerçekleri yansıtmadığı, bunun bir önceki dönemin belediye başkanı tarafından tezgahlandırıldığı ortaya çıktı. İlgili site hakkında hem yayını durdurma hem de tekzip kararı çıktı. Yasal süreç devam edecek.

Çamur at izi kalsın çabasıyla araştırılmadan, soruşturulmadan, görüşümüz alınmadan yapılan bu karalama haberi yargıya taşımak zorunda kaldım.  Keşke önceden bize sorulsaydı. Belgeleri biz kendilerine verirdik. Bir önceki dönemin Belediye başkanına da bir çift sözüm var. Lütfen adam gibi siyaset yapsın. Çıksın hizmetleri, yatırımları, son 3 yılda Torbalı nereden nereye geldi onu konuşalım. Kaçak dövüşüp medyayı böylesine konularda emelleri için kullanmasın” şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.