CHP'li Bayır, "Durdurun bu kepazeliği"

CHP'li Bayır, "Durdurun bu kepazeliği"

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, İzmir'in Karaburun ilçesi Yaylaköy mahallesinde LODOS Elektrik Üretim A.Ş tarafından yapılmak istenen RES projesine tepki gösterdi.

Medya Ege- Tepkisini sosyal medya üzerinden dile getiren CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, "Durdurun bu kepazeliği" diyerek tepkisini dile getirdi.

CHP'li Bayır, yaptığı açıklamada şunları ifade etti;

"DURDURUN BU KEPAZELİĞİ ...

Karaburun Yaylaköy'de 4.ÇED süreci kazanıldı. Fakat LODOS Elektrik Üretim A.Ş, bu kararla birlikte RES projesiyle ilgili hiçbir uygulama işlemine kalkışmaması gerekirken, proje sahasında henüz kurulmamış türbinler için beton atma ve yol açma işlemlerine başladı. Bu durum Karaburun yarımadasını Özel Çevre Koruma Bölgesi ilan etmekteki amacıyla çelişmekte, bölgede ekolojik yapının bozulmasına ve geri dönülemez bir zararın doğmasına yol açmakta, aynı zamanda suç teşkil etmektedir.

whatsapp-image-2019-09-08-at-01.50.28.jpeg

Bu süreçte Kurumların '' Yatırımları Mühürlemesi ''İşlemini başlatmaları gerekiyor. Türbin kanatlarının bölgeye halen taşınması mahkeme tarafından alınan kararın yok sayılması demektir. YASALARI VE HUKUKU yok sayan bu anlayış artık durmalıdır Projesi Mahkeme kararı ile iptal edilen bir faaliyetin bu aşamadan sonra devam etmesi suçtur. Bu sebeple tüm yetkili kamu kurum ve kuruluşlarını, Mahkeme kararına uymaya ve yatırımcı şirketin sahada devam eden faaliyetlerini durdurmaya davet ediyoruz. Konunun takipçisi olacağız.

Karaburun KentKonseyi  Karaburun, Mordoğan ve Köyleri ile ilgili herşey  CHP KARABURUN İLÇE KADIN KOLLARI  KARABURUN SEVDALILARI"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.