CHP'li Bayır, Torbalı'daki arsa krizini açıkladı

CHP'li Bayır, Torbalı'daki arsa krizini açıkladı

CHP'li Bayır, Torbalı’da önce Göztepe Spor Kulübü’ne tahsis edilen, ardından belediye meclisi tarafından tahsisi iptal edilen araziye ilişkin yaptığı araştırmaları kamuoyuna açıkladı.

TR35’te yayınlanan Menderes Fırtınası programının konuğu olan CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, geçtiğimiz hafta Göztepe’nin taraftar temsilcilerinin Torbalı’daki problemin çözümü için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na gerçekleştirdiği ziyaretin detaylarını aktardı.

CHP'li Bayır “Geçen hafta içerisinde Göztepe’nin taraftar lideri 3 arkadaşımız Sayın Kılıçdaroğlu’ndan randevu almışlar, görüşmeye geldiler. Biz de arkadaşlarla Genel Başkan’ımızın yanına İzmir milletvekili sıfatıyla 3 kişi Kani Beko, Atila Sertel ve ben birlikte girdik. Direkt olarak taraftarlarımız Göztepe’nin altyapı tesisi ile ilgili daha önce Torbalı’da 100 dönümün üzerinde yerle ilgili kullanım hakkı açısından bir anlaşma sağlandığı, ama daha sonra bunun eski rahmetli Belediye Başkanı tarafından Belediye Meclisi’nde bozulduğu şeklindeki birtakım iddialarla bu kaybedilen hakkın geri kazanılması için Genel Başkan’ın desteğini istediler. Sayın Genel Başkan kendilerini nazikçe dinledi. Döndü bize dedi ki ‘3 milletvekili arkadaşımız burada. Tacettin Bey de Göztepeli. Bu konuyla yakından ilgilenin ve buna bir çözüm yolu bulun’ Bizi tanıyan bilir biz siyasetçinin sorun yaratan değil, çözüm üreten kesimdeniz” dedi.

chpli-bayir-torbalidaki-o-araziye-dikkat-cekti-tapuya-islenmemis-h270260-48a2e.jpg

“SÖZLEŞME TAPUYA İŞLENMEMİŞ”

Bayır, Torbalı’daki araziyle ilgili yapmış olduğu araştırmanın sonucunda ortaya çıkan yeni bilgileri de şu sözlerle paylaştı:

“Orada imar planında tarım alanı, kentsel yerleşik alan kararlarında kalmış. Herhangi bir biçimde spor alanıyla ilgili bir plan değişikliği yapılmamış aslında. Ama bu geçmişte böyle anlatılmadı bize. Bir önceki dönemde meclis kararı alınarak Göztepe’yle kullanım hakkı sözleşmesi yapmışlar. Yapılan sözleşme de tapuya işlettirilmediğinden dolayı geçersiz hale gelmiş. Tapuya işlenmemiş. Araştırmam sonucunda çıkan bir şey. Büyükşehir Belediye Başkanımla da görüşeceğim konuyu.

Güzelbahçe Belediye başkanı Mustafa İnce’nin de 30 dönümlük bir yerle ilgili Göztepe Başkanı Mehmet Sepil’le bir görüşmeleri de olmuş. Sayın Mustafa İnce, burada 5 dönümünün belediyenin olduğunu belirterek, ‘Eğer Göztepe hazinenin 25 dönümün mülkiyetinin kiralanmasını yapabilirse biz belediye olarak önünü açıp 5 dönümü verebiliriz’ şeklinde bir açıklaması var. Onu da portföyüme aldım. Mustafa İnce’yle de görüşeceğim.”

“GÜZELBAHÇE BİÇİLMİŞ KAFTAN”

Torbalı ve Güzelbahçe arazileri arasında karşılaştırma yapan Milletvekili Bayır, “Aslında Torbalı mı, Güzelbahçe mi derseniz Göztepe açısından baktığımızda hem stada yakınlığı, hem Göztepe tesisleri, hem de Sepil’in iş durumunun orada olması sebebiyle Güzelbahçe biçilmiş kaftan. Hem ulaşımı daha kolay, hem de yarımadada her yere daha yakın. Onu da gündemimizde tutuyoruz” yorumunu yaptı. Arazi sorununun çözümüyle ilgili AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ile de görüştüklerini söyleyen Bayır, “Kendisine bu meselenin ne olduğunu, neden bu hale geldiği noktasında ondan da bilgi aldım. Anladığım kadarıyla bir kilitlenme meselesi olmuş ama bu kilidi açacağız” dedi.

fbko9gfxsaii92y.jpg

“BU KONUYU ÇÖZECEĞİZ”

“Göztepe taraftarları rahat olsunlar. Bu konuyu çözmek için elimizden geleni yapacağız” diyen Bayır, “Siyaseten partimize oy kazandıralım diye değil, Göztepeli sporseverlere yer kazandıralım diye mücadele edeceğiz. Başka kimse siyasete alet etmesin. AKP’nin bu konuda yapacağı işler var. Orada bir hazine arazisi var kiralanması yönünde önümüzü açabilirler. Bu konuda Atilla Kaya ön ayak olabilir. Diğer tarafta yerel yönetimler ve Büyükşehir’le yapacağımız işlerde biz ön ayak olacağız. Ortak akılla inşallah bu sorunu çözeceğiz. Bununla ilgili Göztepeli kardeşlerimden zaman istiyorum. Doğru ve sağlıklı sonuca ulaşacağız ama biraz zamana ihtiyacımız var. En iyisini, en güzelini, en doğrusunu arıyoruz” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.