CHP'li Bayır'dan ekonomi politikalarına eleştiri!

CHP'li Bayır'dan ekonomi politikalarına eleştiri!

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, AK Parti’nin ekonomi politikalarını sert sözlerle eleştirdi.

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, “AK Parti ekonomisi, hayalci söylemlerle oluşturulan şişirilmiş bir balondur ve bu balonun patladığı toplum tarafından görülmektedir. Gerçek ekonomi; halkımızın cebine yansıyan zamlar, gençlerin yaşadığı işsizlik, vatandaşımızın hızla sürüklendiği yoksulluktur” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, AK Parti Hükümetinin ekonomi politikalarını sert bir dille eleştirdi. AK Parti’nin 17 yıllık iktidarı boyunca izlediği ekonomi politikaları doğrultusunda ülke ekonomisine duyulan güvenin yok olduğunu belirten Bayır, ülkeye güveni yeniden tesis edecek, kapsamlı bir ekonomik programın ivedilikle ortaya konulması gerektiğini söyledi.

SIRF AK PARTİ YANDAŞLARI ZENGİN OLSUN DİYE VERGİ ÖDÜYORUZ

AK Parti  ekonomisini, hayalci söylemlerle oluşturulan şişirilmiş bir balon olarak tanımlayan CHP İzmir Milletvekili Bayır, “AK Parti  birilerini zengin edebilmek için, halkın sırtına yük bindirmeye devam ediyor. AK Parti’nin ekonomi politikaları sonucu zengin daha zengin, fakir daha fakir olmaya devam ediyor. AK Parti  ekonomisi, hayalci söylemlerle, yalancı baharlarla oluşturulan şişirilmiş bir balondur ve bu balonun patladığı toplum tarafından görülmektedir. Gerçek ekonomi, halkımızın cebine yansıyan zamlar, gençlerin yaşadığı işsizlik, vatandaşımızın hızla sürüklendiği yoksulluktur. Medyadan ekonomiye her yerde yandaşlarını yaratan AKP onları ihya edip, yükü vergi ve enflasyon ile vatandaşın sırtına bindirmeye devam ederken; akaryakıt istasyonları, vergi dairelerine çevrildi. Geçmediğin köprüye, geçmediğin tünele, gitmediğin havaalanına, gitmediğin hastaneye, sırf AKP yandaşları zengin olsun diye vergi ödüyoruz. 17 yılda ülkemizin geldiği durum göz önünde bulundurulduğunda, ülkemiz ekonomisine duyulması gereken güven yerini güvensizliğe bırakmıştır” dedi.

İNSANLAR ADETA ÇARESİZLİK İÇİNDE ÇIRPINIYOR

Ekonomide gelinen noktada her kesimden vatandaşın gelecek kaygısı yaşadığının altını çizen CHP’li Bayır, son birkaç ayda yapılan zamları da sıraladı. Bayır, “Çiftçi alın terinin karşılığını alamıyor. Esnaf, siftah yapamıyor. Sanayici, ihracatçı ona keza. Ne acı ki gençlerimiz, kendi geleceklerinin endişesiyle, ne yapacaklarını nasıl hayat kuracaklarının korkusunu yaşıyorlar. Halkın, devleti yönetenlere olan güvensizliği her kesime yansımaktadır. Bugün sanayicisinden, üreticisine, öğrencisinden, işçisine, çiftçisinden, gazetecisine, akademisyenine kadar herkes gelecek kaygısı ve endişesi yaşıyor. Anayasal özgürlüklerinin kısıtlandığı bir ülkede, bırakın yatırım yapmayı, günü borçsuz harçsız kurtarmak, evine ekmek götürebilmek için insanlar adeta çaresizlik içinde çırpınıyor. Bugün devlet yöneticileri saraylarda yaşıyor, ultra lüks arabalara biniyor. Onlar, özel uçaklarıyla seyahat ederken, ülkemizde son birkaç ayda; köprü geçişlerine yüzde 47, elektriğe yüzde 37, cep telefonu harcına yüzde bin, yurt dışı harcına yüzde 300, doğalgaza yüzde 32, akaryakıta yüzde 30, çaya yüzde 32, şekere yüzde 16, sigaraya yüzde 50 emekliye yüzde 6, işçiye yüzde 4, memura yüzde 3 ve saray bütçesine yüzde 266 zam yapıldı” diye konuştu.

BATAKLIĞIN ÜZERİNDEKİ SİNEKLERİ ÖLDÜREREK ÇÖZÜME ULAŞAMAYIZ

Ayakları yere sağlam basan bir Türkiye için, eğitimden, hukuka, halkçı, sosyal kalkınma, sosyal adalet ve eşitliği ortaya koyabilecek yepyeni bir kalkınma programına ihtiyaç olduğunu vurgulayan CHP İzmir Milletvekili Bayır şunları söyledi: “Geldiğimiz noktada yaşanan sorunu, günlük pansuman tedbirlerle, halının altına süpürmekle çözemeyiz. Ortada büyük bir bataklık var, bataklığın üzerindeki sinekleri öldürerek çözüme ulaşamayız. Bu bataklığı kurutmamız gerekiyor. Ülkeye güveni yeniden tesis edecek, kapsamlı bir ekonomik programın ivedilikle ortaya konulması gerekmektedir. Ayakları yere sağlam basan bir Türkiye için, eğitimden, hukuka, halkçı, sosyal kalkınma, sosyal adalet ve eşitliği ortaya koyabilecek yepyeni bir kalkınma programına ihtiyacımız var. Sadece ‘salt sorunu tek başıma çözerim’ anlayışı ile hareket etmek, ülkeyi uçurumdan aşağı fırlatmakla eşdeğer. Yapılması gereken en önemli işlerden birisi devlette liyakat sisteminin yeniden inşa edilmesidir. Merkez Bankası bağımsız olmalıdır. Bugün Siyasi otorite yüzünden bağımsız karar alınamıyor. Üretim öncelikli bir planlama politikasına ihtiyacımız var. Üreterek güçlenebiliriz. Bugün tarımda, sanayide ve her alanda üretmeyen bir Türkiye var. Dış Politikamızı düzeltmeliyiz. 2002 yılında komşularımızla sorunumuz yokken, geldiğimiz süreçte sorun yaşamadığımız neredeyse tek bir ülke yok. Hamaseti bir yana bırakmalıyız. Dolar esas alınarak yapılan ihaleler, süratle Türk Lirası’na dönüştürülmelidir. Yönetenler hukukun üstünlüğünü teminat altına almalıdır. Önce kendi vatandaşımızın yeniden güvenliği sağlanmalıdır. Hak ve özgürlüklerin gasp edildiği bir ülkeye yabancı vatandaş niye gelsin ve yatırım yapsın?”

İSRAF EKONOMİSİNE DERHAL SON VERİLMELİ

İsraf ekonomisine derhal son verilmesi gerektiğini de ifade eden Bayır, “Hükümet, tasarrufa önce kendilerinden başlamalıdır. İlk önce kamudaki lüks araba saltanatına son vermeli. Ekonomiyi düzeltme konusunda kararlı iseler, saraydan başlayarak israfa son vermelidirler. Yoksa karanlık günler bizleri beklemektedir. Özel uçaklar satılmalıdır. Devletin askeri, polisi yokmuş gibi çalışan özel korumaların görevlerine son verilmelidir.  Marmaris’te yapılan yeni sarayın inşaatı durdurulmalıdır. Lüks yaşamla itibarlı olunmaz yurttaşınıza sağladığınız özgürlükle, yoksulluğu yenerek, üretimi artırıp işsizliğe çare bularak itibar sahibi olabilirsiniz.” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.