CHP'li Beko: "1 Mayıs'ta alanlardayız"

CHP'li Beko: "1 Mayıs'ta alanlardayız"

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, “Emekçilerle birlik olmak, dayanışmak ve mücadeleyi yükseltmek için yurdun dört bir yanında ve İzmir’de alanlarda olmalıyız” çağrısında bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Kani Beko, 1 Mayıs İşçi Bayramı öncesi İzmir’in en kalabalık caddelerinde 1 Mayıs’ta alanlara davet ettiği halka yaptığı açıklama ile son kez çağrıda bulundu. Beko, “Anti demokratik uygulamaların, yoksullaştırmanın, sömürünün, ırkçı gericiliğin ‘taşeron cumhuriyeti’ne karşı 1 Mayıs’ta alanlardayız!” dedi. “Bugün işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü 1 Mayıs’ı kutlamak için, işçilerle, yoksullarla, işsizlerle, kadınlarla, gençlerle, ötekileştirilenlerle, mağdurlarla ve emeğini, alın terini harcayan bütün emekçilerle birlik olmak, dayanışmak ve mücadeleyi yükseltmek için ülkenin dört bir yanında alanlardayız” diyen CHP’li Beko, iktidarın 17 yılda emekçi sınıfların sömürüsünü derinleştirdiğine vurgu yaptı.

SÖMÜRÜ DERİNLEŞİRKEN SERMAYE EGEMENLİĞİ PEKİŞTİRİLİYOR

Beko, “İşçi sınıfının kazanılmış haklarına yönelik saldırıların giderek yoğunlaştığı bir dönemde 2019 1 Mayıs’ına giriyoruz. Kuralsız, güvencesiz çalışmanın kural haline getirildiği, emek piyasalarındaki en kötü çalışma biçimlerinin yasal statüye kavuşturularak yaygınlaştırıldığı, işsizliğin gizlenmeye çalışıldığı bir süreçteyiz. Türkiye yoğun çalışma üzerinden emek sömürüsünün hızla yoğunlaştığı bir ülke haline gelirken bunun sonucunda emeğin milli gelirden aldığı paydaki düşüş de somut olarak görünüyor. Emeğin payı son 15-20 yılda yarı yarıya azaldı. AKP iktidarı eliyle sürdürülen ve emperyalizmin bölgemizdeki yeni politikalarıyla uyumlu olarak uygulanan bu siyasi proje, işçi ve emekçi kitleler için yıkıcı sonuçlar doğuruyor. Türkiye’nin son 17 yılına damgasını vuran AKP Hükümetiyle oluşturulmak istenen yeni siyasal rejim, emekçi sınıfların sömürüsünü derinleştirdiği gibi aynı zamanda sermaye egemenliğini de pekiştirdi” dedi.

‘YETER’ DEMEK İÇİN ALANLARDAYIZ!

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, işçi haklarının gaspına yönelik sözlerini şöyle sürdürdü: “Sendikasızlaştırmanın beslediği çalışma hayatı işçiler açısından bir cehenneme dönüşmüş durumda. Dünyada en uzun çalışma sürelerinin, en az yıllık ücretli izin hakkının olduğu ülkelerden biriyiz. İş cinayetlerinde de üst sıralardaki yerimizi koruyoruz. İş Kanunu’ndan doğan haklarımızı bile kullanamaz haldeyiz. İşsizlik Fonu’nda biriken işsizlik paralarımız, hükümetin ve sermaye kesimlerinin çıkarları için yağma ediliyor. Kıdem tazminatımız, sendikal haklarımız gasp edilmek isteniyor! İş cinayetlerinin bir daha yaşanmaması için ve tüm bunlara yeter demek için 1 Mayıs’ta alanlardayız. 1 Mayıs işçi sınıfının zulme karşı boyun eğmeyişinin günüdür. Bugün Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanında eşitlik, özgürlük, barış ve demokrasi demek için buluşanlar haksızlığa boyun eğmeyenlerin yanındadır. Onlara selam olsun. İşçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü kutlu olsun!”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.