CHP'li Beko, "Ertan Andaç hepimize umut verdi" 

CHP'li Beko, "Ertan Andaç hepimize umut verdi" 

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, "12 Eylül 1980’de faşist cuntanın ülke yönetime el koyduğu dönemlerde yöneticilerimiz idamla yargılanırken de mücadelemizi daima sürdürdük. Ertan Andaç hepimize umut verdi, güç verdi" dedi.

Ertan Andaç ölümünün 40. Yılında ailesi, DİSK Genel-İş Sendikası İzmir şube temsilcileri, DİSK eski Genel Sekreteri ve önceki dönem CHP Milletvekili Musa Çam ve CHP İzmir Milletvekili, DİSK eski Genel Başkanı Kani Beko’nun da katıldığı bir törenle mezarı başında anıldı.

whatsapp-image-2019-09-13-at-13.24.33-(2).jpeg

Saygı duruşun ardından bir konuşma yapan CHP İzmir Milletvekili ve DİSK eski Genel Başkanı Kani Beko tören sırasında yaptığı konuşmada; Ertan Andaç’ın, Genel-İş sendikasının efsane başkanı, Abdullah Baştürk’ün yol arkadaşı olduğunu ifade etti.  Andaç’ın Genel-İş sendikasının kuruluşundan itibaren gece gündüz demeden çok çalışıp, onurla sendikal mücadele yürüttüğünü ve böylece Türkiye işçi sınıfına örnek nitelikte bir sendika armağan etmiş olduklarını vurguladı. 

whatsapp-image-2019-09-13-at-13.24.33.jpeg

Beko konuşmasında: “Sendikanın kuruluşunun ardından, 1977 yılında Ertan Andaç’ın öncülüğünde İzmir çapında büyük bir mücadeleye giriştik. Ve Genel-İş Sendikasının İzmir’de tek yetkili sendika olmasını sağladık. Toplu sözleşme yetkisini aldık. İzmir’in sendikal mücadele tarihine önemli bir yaprak ekledik. 12 Eylül 1980’de faşist cuntanın ülke yönetime el koyduğu dönemlerde yöneticilerimiz idamla yargılanırken de mücadelemizi daima sürdürdük. Ertan Andaç hepimize umut verdi, güç verdi. Hepimize yaptığı bu yoldaşlık için teşekkür ediyorum. Bugün DİSK Genel-İş Sendikası Türkiye işçi sınıfının, dünya emek hareketinin ve halkın umudu olmaya devam ediyor. Abdullah Baştürk ve Ertan Andaç'ın bizlere emanet ettiği DİSK Genel-İş bayrağı hak ettiği yere dikilecektir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.