CHP’li Beko, 'Her tezgah bir aile kurtarır'

CHP’li Beko, 'Her tezgah bir aile kurtarır'

Geçtiğimiz günlerde İzmir Seyyar Satıcılar Derneği’ni ziyaret eden CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, seyyar satıcıların sorunlarını bu kez Meclis kürsüsünden dile getirdi.

Meclis’te konuşan Beko, “Pandemi döneminde başta seyyar satıcılar olmak üzere, 5 milyona yakın kişi işsiz kalmıştır. Seyyar satıcılar da diğer esnaf ve işçiler gibi yasal statüye kavuşturulmalıdır. Yasal statüye kavuşan her seyyar satıcının tezgâhı bir aileyi kurtarır çünkü seyyar satıcı esnafı aileleriyle birlikte çalışmaktadır” dedi.

İzmir Seyyar Satıcılar Derneği’ni ziyaret ettiğinde  seyyar satıcıların yaşadığı sorunları Meclis’e taşıyacağına söz veren CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Meclis’te yaptığı konuşmada pandemi nedeniyle  tüm mağdur ve işsiz kesimlerin sorunlarına dikkat çekti.  Beko, yaptığı o konuşmada şunları dile getirdi: “Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde hayatlarını çalışarak kazanan fabrika işçileri, küçük esnaf, seyyar satıcılar, çiçekçiler, müzisyenler, düzensiz ve günübirlik işlerde çalışanlar tüm dünyayı saran ve yayılma hızı ülkemizde her geçen gün devam eden coronavirüs salgını nedeniyle zor durumda kaldılar. Alınan tedbirler haklı olabilir ancak bunlar pek çok sektörü bitirip bu sektörlerde çalışan milyonlarca emekçiyi evlerine ekmek alamaz duruma düşürmüştür. Başta seyyar satıcılar olmak üzere, 5 milyona yakın kişi işsiz kalmıştır. Seyyar satıcılar da diğer esnaf ve işçiler gibi yasal statüye kavuşturulmalıdır. Yasal statüye kavuşan her seyyar satıcının tezgâhı bir aileyi kurtarır çünkü seyyar satıcı esnafı aileleriyle birlikte çalışmaktadır. Diğer yandan yasal statüye kavuşacak bu insanların ailelerinin de emekli olma imkânları ortaya çıkar, sigortasını ve primini devlete ödeyen bu insanlar da diğer insanlar gibi emekli olma hakkına kavuşur.”

SEYYARIN MESELESİ, MEMLEKET MESELESİDİR

CHP’li Beko, geçtiğimiz günlerde İzmir Seyyar Satıcılar Derneği’ne yaptığı ziyarette dernek yöneticileri tarafından hazırlanan ve 7 talepten oluşan İzmir Seyyar Satıcıları Raporu’nu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ileteceğini belirtmiş “Seyyarın sıkıntısı, meselesi memleketimizin meselesidir” demişti.

Beko, “İzmir’de 200 bine yakın seyyar satıcı ve sanatkar bulunuyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’e yaptığınız ziyarette seyyar esnafının sorunlarına yönelik yaptığı olumlu açıklamalar ile yakın zamanda yaşadığınız sorunlara çözüm bulunacağına inanıyorum. Sorunlara çözüm üreten tavrı nedeniyle kendisini tebrik ediyorum. Umarım en kısa sürede sorunlar biter, esnafımız yeniden eski günlerine döner” dedi.

“SABİTİN OLMADIĞI YERDE TEZGAH AÇSIN”

Seyyar esnafın Karşıyaka’da olduğu gibi İzmir’in diğer sahillerinde tezgah açma isteğini değerlendiren Milletvekili Beko, bu düşüncenin iyi bir fikir olduğunu belirterek, “Bence de bu şekilde olmalıdır. Pandemiden önce sahil kenarlarına akın eden vatandaşlar, sahilde aradıklarında yiyecek-içecek bulamıyordu. Bu şekilde seyyarların sahilde diğer esnafın olmadığı yerde tezgah açma fikrini değerlendirebiliriz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.