CHP'li Beko, 'Korkunun ecele faydası yoktur'

CHP'li Beko, 'Korkunun ecele faydası yoktur'

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, ekonomik sorunlara dikkat çekti

Medya Ege- CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, "Saray sakinleri, onun yandaşları ve yerel sözcüleri bilsin ki korkunun ecele faydası yoktur. Türkiye emekçi sınıfları; ister mavi ister beyaz yakalı olsun, ister köyde, kırda isterse kentte yaşıyor ve çalışıyor olsun günü geldiğinde hakkını alacaktır" dedi.

Sosyal medyadan açıklama yapan CHP'li Beko şunları belirtti;

"Türkiye AKP politikaları sonucu gıda güvenliği tehdit altında bir ülkedir, tarımsal üretimi büyük bir kriz içindedir dedim. Diyorum, diyeceğim. Türkiye’de emekçiler büyük bir krizin etkilerini yaşamakta ve her geçen gün sofralara konanın miktarı fakirleşmeye paralel azalmaktadır. Bu durum ister kentte yaşayan emekçi aileleri isterse tarımsal üretimde ekmeğini kazananlar olsun, bir avuç yandaş ve sermayedar dışındaki herkes için geçerlidir. Her geçen gün dünyanın saygın kurumları, Korona virüse bağlı olarak kapitalizmin on yılda bir içine girdikleriyle kıyaslanamayacak olağanüstü bir krizin gelmekte olduğunu ifade ediyor. Hükümetlerden ve uluslararası kurumlardan bu olağanüstü krizin etkilerini sınırlandıracak önlemler alınması çağrısında bulunuyorlar. Türkiye yaklaşmakta olan tsunamiden en çok etkilenecek ülkeler arasında yer almasına rağmen akla, bilime, emeğe ve doğaya düşman politikalarıyla AKP ve onun saray merkezli yöneticileri bu durumu yok sayarak, bu süreci geçirmenin derdine düşmüş durumda. Telaş içindeler… Geçen senenin ödenmemiş desteklerini ödemeyi marifetmiş gibi sunarak algı yönetimiyle bu krizin toplumsal maliyetini en alttakilerin sırtına yüklemeye çalışıyor, bir de sıkılmadan, normal bir zamandaymışız gibi masallar anlatmaya devam ediyorlar. Ancak Türkiye halkı her kesimiyle bu sürecin nihayetinde gerekeni yapacaktır. Sandık günü geldiğinde, işi ehline verecektir. Halka düşmanlık edeni de unutmayacaktır.

Saray sakinleri, onun yandaşları ve yerel sözcüleri bilsin ki korkunun ecele faydası yoktur. Türkiye emekçi sınıfları; ister mavi ister beyaz yakalı olsun, ister köyde, kırda isterse kentte yaşıyor ve çalışıyor olsun günü geldiğinde hakkını alacaktır.Ben de tüm yaşamım boyunca yürüttüğüm mücadelemin bir gereği olarak günü geldiğinde aralarındaki yerimi alacağım, onların yanında olacağım. Hep emekçilerle beraber hep emekçiden yana oldum. Bu hususta kimseye bir ispat borcum yok. Yaşamım ortada. Halkın içinde, halkın bir parçası olarak yaşamını sürdüren biriyim. Öyle olmaya da devam edeceğim…"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.