CHP'li Beko'dan öğrencilere mesaj!

CHP'li Beko'dan öğrencilere mesaj!

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Can Radyo'da Deniz'le MedCezir programına konuk oldu.

Telefonla yayına katılan CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, yüksek kira ve yurt ücretlerine tepki gösteren üniversite öğrencilerine seslendi. Umudunu yitiren gençlere seslenen Beko,"Bu çocuklar korkmasın. Biz onlara söz verdik." ifadelerini kullandı.

Programdan satır başları şöyle...

"YANLARINA KAR KALMAMALI, HESABI SORULMALI"

Aylardır yürüyüşlerde, mitinglerde, salonlarda, mecliste konuşuluyor ve konuşulmaya devam edecek. 128 milyar dolar bir gecede kayboldu. Aylardır 128 milyar dolar nerede diye soruyoruz. Saray buna cevap vermek yerine pankartlarımızı kaldırdı. Ne susacağız ne sormaktan vazgeçeceğiz. Çünkü bu 128 milyar dolar 82 milyon vatandaşımızın ortak parasıdır. Eğer bu 128 milyar dolar bir gecede kaybolmasaydı neler yapılabilirdi. Tüm öğrencilerimizin birer ikişer kişilik odalarda rahatça kalabileceği yurtlar yapılabilirdi. Böylece hiçbir öğrencimiz maddi sıkıntılar nedeniyle tarikatların cemaatlerin eline düşmezdi. Öğrencilerimize geri ödemesiz burs verebilirdik. Öğrencilerimizin birikmiş tüm KYK borçlarını silebilirdik. 10 milyon işsizimize pandeminin başından itibaren 1 yıl boyunca her ay 3 bin lira maaş bağlayabilirdik. 1 milyon 300 bin esnafın 13 milyar liralık kredi borcunu sıfırlayabilirdik. Zor durumdaki tüm çiftçimizin kredi borçlarından kurtarabilirdik. 50 milyon vatandaşımıza koronavirüs aşısının 3. dozunu yapabilirdik. Cumhurbaşkanımız milli uzay programı açıkladı ama çocuklarımızın EBA'ya girecek interneti yok. Bu 128 milyar dolarla pandemi döneminde EBA'ya giremeyen öğrencilerimize bilgisayar ve tablet alabilir, internetlerini ücretsiz karşılayabilirdik. Saray 128 milyar doları merkez bankasına koyuncaya kadar bizim mücadelemiz sürecek.

kani-beko-dan-tunc-soyer-e-destek-556978-5.jpg

2023 yılında ülkemizde mutlaka yerel ve genel seçimler olacak. Bu topraklar güzel topraklar, verimli topraklar. Bölüşürsek yok oluruz, bölünürsek yok oluruz . Birleşirsek 2023 yılında mutlaka halkın iktidarını kurarız. Halkın iktidarını kurduğumuz zaman bu halkın tırnaklarıyla kurmuş olduğu karayolları, denizyolları, Sümerbanklar, şeker fabrikaları, tekel fabrikaları ve buna benzer o kadar çok değerimiz var ki... 128 milyar dolar başta olmak üzere tamamının hesabı mutlaka sorulmalı. Yapanın yanına kar kalmamalı.

"EN YAKIN CAMİYE GİTSİNLER"

DİSK Genel başkanlığı yaptığım dönemlerde Dünya Sağlık Örgütü ILO temsilcileriyle dost olduk. Ben hala net istatistik verilerimi oradan alıyorum. Meclisteki kütüphaneye gidip Avrupa'dan gelen verilerin çevrilerini orada yaptırıyorum. orada dört, beş dil bilen arkadaşlarımız var. Şimdi meclisteki kütüphane konusu şöyle, 15 Temmuz Darbe girişiminden sonra meclis kampüsünde mekan değişiklikleri sürmeye devam etti. TBMM yönetimi tepki gelmesin diye meclis kapalıyken meclisin kütüphanesini Kuran, tefsir, dini kitap okunacak ve yalnız diyanet kitapları sergilenecek yer olarak düzenlemişler. Ben de bunun doğru olmadığını söyledim. Havuz medya ayağa kalktı. 1985 yılında yapılan meclisin camisi var. Ayrıca TBMM'nin mescidi var. Bir de meclise çok yakın bir mesafede Kocatepe Camii var. TBMM'deki AKPliler bu milletin dini inançları üzerinden siyaset yapmayı bırakmalıdırlar. Yaptığım açıklamada bu ülkenin bilime ihtiyacı var yoksa Afganistan gibi oluruz dedim. TBMM nin gerçekten eşitlikçi özgür bir anayasaya ihtiyacı var. Ülke yangın yerine dönmüş meclis yönetimin başka işi kalmamış bunlarla uğraşıyor. Yine her sene olduğu gibi meclis tadilatları sürüyor. Meclisin itibarı koltuk, sandalye, halıları değiştirmekle olmaz. Oradan çıkan yasalarla olur. Bizim eşitlikçi, özgürlükçü anayasaya gerçekten ihtiyacımız var. Bedeli ne olursa olsun meclisimize sahip çıkmak bizim görevimiz. Meclis başkanı bunun yanlış olduğunu anladılar ve kitapları yerine koydular ve personel de iş başı yaptı.

BU ÇOCUKLAR KORKMASIN, BİZ ONLARA SÖZ VERDİK

AKP hükümeti, yurtlara çok fazla değer vermedi. Birçok yurt farklı derneklerin inisiyatifine bırakıldı. Gençlerimizin tarikat yurtlarını tercih etmesi için böyle bir politika izlendi. Halkın bilmediği bir konu var, onu da sizinle paylaşmak istiyorum. Cumhurbaşkanına hakaret davaları eğitimi engelleme davasına dönüşebilir. Her konuyu cumhurbaşkanına hakarete bağlayan savcıları sizin aracılığınızla kınıyorum. Bu hakaret davalarının 100 bini aştığını ve bu durumun Cumhuriyet tarihinde bir ilk olduğunu söylemek istiyorum. Resmi gazetede yayınlanan yeni düzenlemeye göre bir öğrencinin KYK yurtlarında barınması için cumhurbaşkanına hakaret suçundan mahkum olmama şartı aranacak. Masumane eleştiri hakkını kullanan öğrencilerin barınma hakkından yararlandırılmaması akıl alacak gibi değil. Bugün Cumhurbaşkanı yurtdışında Türkevi açılışı yapıyor. Türkiye'de binlerce öğrenci sokaklarda kalıyor. Bu ülkede bir akıl tutulması var. Ne öğretmenlerimiz ne öğrencilerimiz hak ettikleri değeri göremiyorlar ama bu çocuklar korkmasın. Biz onlara söz verdik.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.