CHP'li Berberoğlu'nu Can Dündar yakalattı

CHP'li Berberoğlu'nu Can Dündar yakalattı

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun MİT TIR'ları haberine ilişkin davada tutuklanmasının ardından, sürecin perde arkasındaki detay dikkati çekti.

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun MİT TIR'ları haberine ilişkin davada tutuklanmasının ardından, sürecin perde arkasındaki detay dikkati çekti. Dündar, görüntüleri 'solcu bir milletvekilinden' aldığını ifade etmiş ve incelemeler sonucu bu kişinin Berberoğlu olduğu ortaya çıkmıştı.

"SOLCU BİR MİLLETVEKİLİ"

MİT TIR'ları davasında hakkında 25 yıl hapis cezası verilen CHP Milletvekili Enis Berberoğlu tutuklandı. Berberoğlu'nun tutuklanmasına yol açan suçlamalar, Can Dündar'ın eski ifadeleriyle ortaya çıkmıştı. Dündar,görüntüleri flash disk içinde 'solcu bir milletvekilinden' aldığını yazmış ve incelemeler sonucu kayıtlar Berberoğlu'na çıkmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Basşavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, 'casusluk' sanığı Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a, MİT TIR'larına ait olduğu iddia edilen görüntüleri kimin servis ettiğine ilişkin yıl sonunda çok önemli bir delile ulaştı.

HTS KAYITLARINA YANSIDI

MİT TIR’ları görüntülerini yayınlaması için Can Dündar’a verdiği iddiasıyla, CHP Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında hazırlanan iddianame İstanbul22. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosu tarafından mahkemeye gönderilen iddianamede, Can Dündar’ın kitabında ve tahliye olduktan sonra köşesinde, görüntüleri flash disk içinde solcu bir milletvekilinden aldığını yazdığını, bunun üzerine Dündar’ın telefon kayıtlarının incelenerek HTS verilerinden görüştüğü kişinin 26. Dönem CHP Milletvekili Enis Berberoğlu olduğu ve görüşmenin de 21 saniye sürdüğü belirtildi.

2 GÜN SONRA YAYINLANDI

Berberoğlu’nun görüntüleri kimden temin ettiğinin bilinmediği kaydedilen iddianamede, Berberoğlu’nun görüntüleri 27 Mayıs’ta Can Dündar’a teslim ettiği, Dündar’ın da bu görüntüleri 29 Mayıs’ta Cumhuriyet Gazetesi’nde yayınladığı anlatıldı.

İddianamede, “Şüpheli, MİT TIR’ları olayının flash diske alınmış görüntülerini, devlet sırrı olduğunu bile bile Can Dündar’a verdi. Bu eylemi ile sır niteliğindeki bilgilerin ifşası suçunu işledi” denildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.