CHPli Çelik: Esas hedefimiz Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırmak

CHPli Çelik: Esas hedefimiz Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırmak

CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Devrim Barış Çelik, Gökhan Kafalı ile Egenin Gündemi programına katılarak seçim güvenliği konusunda bilgi verdi.

Can Radyo ve Can TV'nin ortak yayını olan Gökhan Kafalı ile Egenin Gündemi programının konuğu, CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Devrim Barış Çelik oldu.

Uzun yıllar kamuoyu araştırmaları yapan kuruluşlarda ve araştırma merkezlerinde çalışmış ve Seçim coğrafyası, sosyal-siyasal araştırmalar, seçmen davranışı, siyasal iletişim ve seçim hukuku gibi konularda akademik çalışmalar yapmış olan Devrim Barış Çelik, seçim güvenliği konusunda bilgi vererek seçmene seslendi.

Programdan satır başları şöyle:

SEÇMENLERİMİZ RAHAT OLSUN

Uzun yıllar seçim güvenliği ve seçim hukuku konularında akademik çalışmalarda bulunan CHP İzmir Milletvekili Adayı Devrim Barış Çelik seçim güvenliği hakkında bilgi verdi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çelik şöyle konuştu:

“Özellikle bizim kırılgan seçmenimiz üzerinde bir psikolojik baskı kurup sandığa gidilmesine engel olmaya çalışıyorlar. Yaklaşık 2 yıldır CHP de Millet İttifakı’nın diğer partileri de sandık güvenliği konusunda ortaklaşa çalışıyorlar. Bu çalışma sandık güvenliği ile ilgili yüzde 99.8’e ulaşan bir sandık görevlisi ataması ile sonuçlandı. Sandık görevlisi atamalarının tamamının yedekleri de var. Bizim ittifakımızdaki hangi siyasi parti hangi ilde daha güçlü ise birbirimize destek olur noktadayız. Biz bazı illerde seçime girmiyoruz, bazı illerde ittifak partilerimiz seçime girmiyor. Birçok yerde de 4 siyasi parti de bizim logomuz altında seçime giriyor. Sandık güvenliği ile ilgili bir sorun yok ama sandık güvenliğinin bilişim teknolojisi ile ilgili olduğunu düşünen bir seçmen grubu var ve onları aydınlatmak isterim. Sandık güvenliğinin esası sandıklarda görevliniz olup olmadığıdır. Seçmenlerimiz rahat olsun çünkü görevlilerimiz var ve tüm eğitimleri yapıldı, tatbikatları yapıldı. İstanbul ve Ankara’da nasıl kaybettiler ve teslim oldularsa bu seçimde de kaybettikleri anda iktidarı teslim edecekler çünkü bu halkın ferasetine güveniyoruz. Bu milletin takdiri ile Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı; Millet İktidarı da iktidar olduktan sonra hem parlementoda çoğunluğu elde edip hem de cumhurbaşkanlığını sağladığımızda hızlıca ülkede bir değişim başlatacağız. “

BİR OY KILIÇDAROĞLU’NA, BİR OY CHP'YE

Cumhuriyet Halk Partisi’nin milletvekilliğinde de desteklenmesi için seçmene seslenen Çelik, ”Aslında çok heyecanlıyız. Uzun süredir bu partide emek veriyorum ve bunu da milletvekilliği adaylığı ile taçlandırdık. Ancak bizim esas hedefimiz Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırmak. 100. Yılın parlementosunda olabilmek benim için gurur verici olur. Bunun için de çaba sarfediyorum. Sizin vesilenizle özellikle Cumhuriyet Halk Partili arkadaşlarıma seslenmek istiyorum. Cumhuriyet Halk Partili dostlarım, ben de sizler gibi uzun yıllardır parti örgütünün içerisindeyim. Birçok kademeye hazmederek gelenlerdenim. Tepeden inme siyasetçilerden değilim. Dolayısıyla bu seçimde bazı kırgınlıklarınızın ve küskünlüklerinizin olduğunu görüyorum. Bu kırgınlıkları ve küskünlükleri bir kenara bırakarak bizim Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığında daha güçlü bir parlemento oluşabilmesi için, parlementoda Kemal Kılıçdaroğlu’nun yol arkadaşlarının daha etkili olabilmesi ve sayılarının çok olabilmeleri için mutlaka ve mutlaka öncelikle sizlerin hem Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy vermesi hem de bu gece telefon trafiği ile de olsa Cumhuriyet Halk Partisi’ne geçmişte oy vermemiş eşinizden, dostunuzdan, iş arkadaşınızdan konu ve mesele ne olursa olun bu dönemde CHP’ye emanet de olsa bir oy istemenizi önemle rica ediyorum. Kırgınlıkları ve küskünlükleri bir kenara bırakarak Cumhuriyet Halk Partisi’nin milletvekilliğinde de desteklenmesi için bir oy Kılıçdaroğlu’na bir oy Cumhuriyet Halk Partisi’ne vererek bu seçimleri sonuçlandırmanızı özellikle rica ediyorum“ şeklinde konuştu.

ekran-alintisi.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.