CHP'li Deniz Yücel'den AK Parti'ye Kiraz tepkisi!

CHP'li Deniz Yücel'den AK Parti'ye Kiraz tepkisi!

Deniz Yücel ,Kiraz’a, Tunç Soyer döneminde pozitif ayrımcılık uygulandığını ve ilçe belediyesinin ve AKP iktidarının yapamadığı işleri bile CHP’li büyükşehir belediyesinin yaptığını dile getirdi.

CHP'li Yücel, AKP İzmir İl Başkanlığının geçtiğimiz günlerde Kiraz’da gerçekleştirdiği yönetim kurulu toplantısı sonrasında, ilçedeki içme suyu hizmetleri, hastane ve üniversite alanı üzerinden, İzmir Büyükşehir belediyesini eleştiren AKP İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’ye yanıt verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel “ Birileri büyükşehir belediyemizin Kiraz’a verdiği hizmetleri görmezden gelip inkar etse bile, Kiraz halkının bu hizmetleri biliyor olması, takdiri ve güveni bize yeter. AKP yapılan hizmetlerde kendine veya yandaşlarına rant alanı yaratılmıyor diye şikayet ediyorsa, kusura bakmasınlar. Kiraz’ın hakkını kimseye yedirmeyiz” dedi.

Yücel, şunları söyledi;

İzmir büyükşehir belediyemiz, Kiraz’da köy yollarının yapılmasından, hayvancılığa destek vermek için bedelsiz dağıtılan küçükbaş hayvanlara, köy okullarının bakım ve yenilenmelerinin gerçekleştirilmesine, süt kuzusu projesi kapsamında Kirazlı üreticilerle çalışılarak üreticilere destek verilmesine, ücretsiz fide dağıtılması ve kooperatiflerle iş birliği yapılarak 2 milyon liranın üzerinde peynir alımının gerçekleştirilmesine kadar, sayabileceğimiz onlarca hizmete imza atmıştır. Kaldı ki bunlar büyükşehir belediyemizin değil, Tarım bakanlığının, Milli Eğitim Bakanlığının, yani iktidarın işi olmasına rağmen, Tunç Soyer Kiraz halkına bu hizmetleri götüren isim olmuştur. Bu hizmetleri ne bakanlıklar, ne de ilçe belediyesi aracılığıyla Kiraz halkına vermeyenler, kabahatlerini örtmek için akılları sıra hedef şaşırtıyorlar. Ama yine baltayı taşa vurdular. Şikayet ettikleri konularda, Kiraz’a hizmet götüren de, Kiraz halkının hakkını koruyup, rant peşinde koşanların karşısında duran da İzmir Büyükşehir Belediyesidir, Tunç Soyer’dir

deniz-yucel-1.jpg

KOSKOCA BAKANLIĞIN AÇTIĞI 7 SU KUYUSUYLA ÖVÜNMELERİ TRAJİKOMİK

AKP İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin Su kuyuları, Üniversite ve Hastane konuları üzerinden yönelttiği eleştirilerle ilgili konuşan Yücel, söyledikleri biraz trajikomik bir durum ortaya çıkartıyor diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü;

İzmir büyükşehir belediyemizin Kiraz’ın su sorununa neşter vurduğu 153 kilometrelik su hattındaki, 48 milyon liralık yatırımını ve açılan 38 su kuyusunu görmezden gelip, koskoca Bakanlığın açtığı sadece 7 su kuyusuyla övünülmesi trajikomik bir durum ortaya çıkarıyor. Açık söylemek gerekirse biz olsak, bakanlığın Kiraz’a sadece 7 su kuyusu açtığını söylemekten utanırdık. Kaldı ki, büyükşehir belediyemiz yakın dönemde Kiraz’a 4 yeni içme suyu deposu yapmış ve mevcutta bulunan su depolarının da bakım ve onarımlarını gerçekleştirmiştir. Yani Kiraz halkının su sorunu büyükşehir belediyemiz tarafından çözülmektedir. Kiraz’a gidip, Kiraz’dan haberdar olmamak böyle bir durum olsa gerek. Bu hizmetleri belki AKP il yönetimi bilmiyor olabilir ama ilçe belediye başkanının bu hizmetlerden bihaber olması kabul edilebilir değil.

HASTANEYİ VE ÜNİVERSİTEYİ RANT SAĞLAMAK İÇİN ENGELLİYORLAR

Kiraz’da belirlenen hastane ve üniversite alanına, planlara aykırı olarak toplu konut yapılmak istenmesi sebebiyle İzmir büyükşehir belediyesinin açtığı dava hakkında da konuşan Yücel “AKP maalesef Kiraz halkının sağlığı, gençlerimizin geleceği ve eğitim hakkı için belirlenen alanda, yine kendisine ve yandaşlarına rant yaratma derdine düşmüştür. İzmir büyükşehir belediyemizin, Kiraz belediyesinin talebiyle 222 metrekarelik bir alanı “Sağlık ve Üniversite Alanı” olarak planlamış ve mecliste onaylamıştır. Yani bu alan, Kiraz halkına Hastane ve Üniversite yapılması için tahsis edilmiştir. Ancak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tahsis edilen bu alanda hastane için ayrılan yeri yüzde 75, üniversite için belirlenen yeri yüzde 25 oranında küçültmüş, bu alanların da konut ve Ticaret alanı olarak ayrılmasına karar vererek, yine birileri için rant alanı yaratmaya çalışmıştır. AKP kafası her yerde aynı çalışıyor. Neresi halkın ihtiyaçları, hastanesi, eğitimi, yeşil alanı olarak ayrılsa hemen oraya bir konut alanı, beton yığma çabası içine giriyorlar. Aslında hem Kirazlıların hakkını gasp etmeye hem de Eğitim ve Sağlık hakkının önünde engel olmaya devam ediyorlar. Bunu da bir rant uğruna yapıyorlar. Onlar kendilerini, bu konutlardan elde edecekleri karları, konut alanlarını verecekleri yandaşları düşünürken, İzmir büyükşehir belediyemiz Kiraz halkını ve Kirazlının hakkını düşünüyor. Bunun için de 2019 yılında Kirazlının hakkı gasp edilmesin, Kiraz’ın arazisi ranta kurban gitmesin diye bir dava açtı. Kiraz halkı da bu haklı davanın yanındadır. AKP’liler, hiç sanmıyorum ama gerçekten samimiyseler, 222 bin metrekarelik alanın planının ilk onaylandığı gibi kalmasını kabul etsinler, bakanlık planlarda rant yaratma derdinden vazgeçsin ve rant planını geri çeksin, büyükşehir belediyemiz de davadan hemen vazgeçsin. Kiraz’ın üniversitesini, hastanesini engellemeyi bıraksınlar. Kiraz’ın yandaşa rant sağlanacak planlara değil, hastane ve üniversiteye ihtiyacı var” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.