CHP'li Ednan Arslan Başbağlar Katliamı'nı andı!

CHP'li Ednan Arslan Başbağlar Katliamı'nı andı!

CHP'li Arslan Başbağlar Katliamı'nın 26. yıl dönümünü unutmadı.

Nisan Yavuz-  CHP 27. Dönem İzmir Milletvekili Ednan Arslan Başbağlar Katliamı'nın 26. yılında sosyal medya hesabından anma paylaşımı yaptı. 

26 yıl önce Erzincan'da terör örgütü PKK tarafından katledilen 33 yurttaşlarımızı rahmetle anıyorum diyen CHP'li Arslan şunları dile getirdi; "Başbağlar katliamının 26. yılında katledilen 33 savunmasız ve masum yurttaşımızı saygı ve rahmetle anıyorum. #Başbağlar #BaşbağlarKatliamı #5Temmuz1993"

d-sbp3ix4ae7cca.jpg

Başbağlar Katliamı nedir?

Erzincan kent merkezine 220 kilometre uzaklıktaki Başbağlar köyüne 5 Temmuz 1993 akşamı gelen PKK'lı teröristler, kadınları derede topladıktan sonra para, altın ve değerli eşyayı alarak yağmaladıkları tüm evleri ateşe verdi.

Katliam sırasında 5 kişiyi bulundukları evleri ateşe vererek öldüren teröristler, daha sonra akşam namazı için camide olan 28 erkeği köy yakınındaki boş alanda topladı. Bir süre örgüt propagandası yapan teröristler, daha sonra bu kişileri kurşuna dizdi. Olaydan sonra bölgede yapılan incelemede yüzlerce boş kovan bulundu. Başbağlar Katliamı, 33 sivilin teröristlerce katledildiği ve terör örgütü PKK’nın en büyük sivil katliamlarındandır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.