CHP'li Faik Öztrak'tan önemli açıklamalar! Gitmesi gereken sadece damat değil

CHP'li Faik Öztrak'tan önemli açıklamalar! Gitmesi gereken sadece damat değil

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, MYK gündemi ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a istifa çağrısını yineleyen Öztrak, “Gitmesi gereken, sadece saray sosyetesinin damadı değil; Saray sosyetesinin kibirli başıdır. Yardımcı pilotları değiştirip, bizim söylediklerimizi de dilinize dolayarak bu milletin güvenini geri getiremezsiniz” dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu sonrası açıklama yapan Öztrak özetle şunları söyledi:

YARDIMCI PİLOTLARI DEĞİŞTİRİP GÜVEN KAZANAMAZSINIZ

İki yıldır vatandaşın cebini boşaltıp, yandaşların cebini dolduran, 9 saraya sığamayan, en son milletin 120 milyar dolarını faiz lobilerine ucuz ucuz peşkeş çeken Erdoğan, şimdi, damadını hal edip, ‘ekonomide seferberlik’ deyince, işsize, esnafa, KOBİ’lere, çiftçilere, emeklilere yaşattıklarını unutmamızı mı bekliyor? Bu sefer de ‘damadım beni aldatmış, Allah ve milletim affetsin’ diyerek sorumluluktan kaçamazsınız… Çok açık söylüyorum. Gitmesi gereken, sadece saray sosyetesinin damadı değil; Saray sosyetesinin kibirli başıdır. Yardımcı pilotları değiştirip, bizim söylediklerimizi de dilinize dolayarak bu milletin güvenini geri getiremezsiniz.

DERDİ, DERDİ ÇEKENDEN DİNLEDİK

Geçtiğimiz hafta CHP Ekonomi Masası, Mersin, Adana ve Hatay’da ziyaretlerini tamamladı. Alanında uzman arkadaşlarımızdan oluşan, geniş bir kadroyla yola çıktık, buhranın, Doğu Akdeniz bölgemizde yarattığı sıkıntıları, yerinde gördük. Derdi, derdi çekenlerden dinledik. Nelerin yapılması gerektiğini çiftçilerle, esnaflarla, emekçilerle, iş insanlarıyla konuştuk. Ülkemizde devlet krizinin ve ekonomik krizin neden olduğu buhrana çözüm sunan, İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamemizi ve dört ayaklı ekonomik krizden çıkış stratejimizi anlattık.

HÜKÜMET, ÇİFTÇİNİN SESİNİ DUYMUYOR

En son 5 Kasım’da aldıkları bir kararla, nüfusu Ankara, İzmir kadar olmayan Bosna Hersek’ten, sıfır gümrükle mercimek ithalatına izin verdiler. Güler misin, ağlar mısın? Yine dış politikada yaşanan gerginlikler, bu bölgedeki üreticilerimizi ve ihracatçılarımızı vurmuş. Hataylı ve Adanalı üreticiler, Suudi Arabistan’ın koyduğu ambargonun kendilerine çok zarar verdiğini dile getirdiler. Nitekim, Suudi Arabistan’ın Türkiye menşeli hayvansal ürünlere; ambargo koyduğu haberi resmen doğrulandı ama üreticilerimizin kaygılarını duyan, dinleyen yok. Hükümet, ziraat odalarının, üretici birliklerinin, ticaret borsalarının görüşünü almıyor.  Çiftçinin sesini duymuyor. İstişare yok, ‘ben yaptım oldu’ anlayışıyla hareket ediyor. Bütün dünya, yaşadığımız salgın sürecinde, gıda güvenliğinin önemini anladı. Bir tek Saray anlamadı. 2007-2021 döneminde; hükümetin çiftçiye mazot, gübre ve diğer destekler için birikmiş borç 211,5 milyar lirayı bulacak.  Her bir çiftçi ailesine birikmiş borç, 98 bin lirayı aşacak.  Kendi çıkardığı kanuna uymayan bir yönetimin olduğu ülkede bırakın hukuk devletini, kanun devleti bile olamaz.

AKILLARINA SEFERBERLİK İLAN ETMEK GELDİ

Genel Başkanımızın peşinden Ankara’dan İstanbul’a yürüyen yüz binler; Maltepe’de meydanda toplanan milyonlar, ‘hak, hukuk ve adalet’ diye bağırdı. Hak bilmez, hukuk dinlemez, adaletten anlamaz Saray yönetimi, önce Merkez Bankası’nın kasasını tamtakır etti, ABD seçimlerinin ardından da Atlantik ötesinden esen yeni rüzgârlara göre değişmeye, ekonomi ve hukuk reformlarından bahsetmeye başladı. 18 yılda bu ülkede hukuk diye bir şey bırakmayan tek adam vesayet rejimini getiren kadroların aklına birdenbire; ekonomide, hukukta ve demokraside seferberlik ilan etmek geldi… Şimdi bizim beş yıldır ısrarla söylediğimiz ‘demokrasi, hukuk, üreten, paylaşan Türkiye’ sözlerini dillerine dolayarak güveni sağlayamazlar. Zaten bunların söyledikleri ile yaptıkları da birbirini tutmuyor.

RALLİYİ BİLE İSTİSMAR EDİYORLAR

Erdoğan şimdi çıkmış, ‘faizlerin en az enflasyon seviyesinde tutulma zorunluluğu bizi zora sokuyor’ diye ağlaşıyor. Ama faiz lobilerine de bu haftaki Merkez Bankası toplantısında faizin en az 400 baz puan artırılacağı fısıldanıp gel gel yapıyorlar.  Yine, COVID-19 aşısının bulunması nedeniyle, dünyada yaşanan ralliyi bile istismar ediyorlar. Türk lirasında birkaç gündür yaşanan hızlı değerlenmeyi ‘yeni yönetime duyulan güvendir’ diye seyrediyorlar.

BİLİM KURULU DA KAYIPLARA KARIŞTI

Salgının başından bu yana hastalanan yurttaşlarımızın sayısı 414 bini geçti. 11 bin 507 yurttaşımız ise yaşamını yitirdi. Ama bu resmi rakamların gerçekleri yansıtmadığını artık herkes biliyor. Vaka ile hastayı karıştırıp, milletten gerçekleri sakladılar. Kendilerini yalancı çoban durumuna düşürdüler. Sadece İstanbul’da, bulaşıcı hastalık nedeniyle vefat edenlerin sayısının, Türkiye genelinde ilan edilenin neredeyse iki katı olduğunu görüyoruz. Bu arada milleti yine canı ile sağlığı arasında tercihe zorluyorlar. Hala parça parça iş yapıyorlar. 65 yaş üzerindeki vatandaşlarımıza yasaklar yeniden başladı. Eğlence mekânları ve restoranlar Saat 10.00’dan sonra kapatılmaya başlandı. Peki, bu işletmelerin ciro kayıpları telafi ediliyor mu? Elbette hayır. Yük yine esnafın omzuna yıkılıyor. Bilim Kurulu da kayıplara karıştı.

SORU CEVAP

ANAYASA TASLAĞI HAZIRLANDIĞI İDDİASI

Her iki genel başkan da bu iddiaların doğru olmadığını söylemiş. Bu çerçevede anayasa dışında birtakım yapılan çalışmalar olabilir. Örneğin yargı bağımsızlığıyla ilgili, diğer düzenlemeler ilgili. Ama bunlar bir anayasa çalışması değildir ve ortak bir çalışma da değildir. 

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLMALI MI? 

Bizim görüşümüzün bir önemi yok çok açık söyleyeyim. Burada önemli olan bilim kurulunun görüşü. Böyle bir ihtiyaç var mıdır yok mudur? Bunu bilim kurulundan bir türlü duyamıyoruz. 

MUHARREM İNCE PARTİ YÖNETİMİNE YÖNELİK ELEŞTİRİLERİ NEDENİYLE DİSİPLİNE SEVK EDİLECEK Mİ?

Bizim gündemimizde ekonomik kriz, açlık, yoksulluk, esnaf, çiftçi, devlet krizi var. Muharrem İnce yok.

AZERBAYCAN'A ASKER GÖNDERİLMESİ 

Her fırsatta tekrarladık, bir defa daha tekrarlayalım. CHP her zaman her konuda Azeri kardeşlerimizin yanında olacaktır. Dolayısıyla asker gönderilmesiyle ilgili tezkereye de olumlu oy vereceğiz. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.