CHP’li Gençlerden Çiftçilere destek

CHP’li Gençlerden Çiftçilere destek

CHP İzmir Gençlik Kolları Menderes’te salatalık çiftçinin yanındaydı.

Menderes Gençlik Kolları tarafından düze lenen hasata İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Ozan Uyan, Menderes İlçe Başkanı Gizem Ergün ve Menderes İlçe Gençlik Kolları Başkanı Muammer Bayram, gençlik ve ilçe örgütü üyeleri de katıldı. 

Dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgını insan sağlığının yanı sıra ekonominin aktörleri olan sektörleri de farklı açılardan etkiledi. En çok etkilenen sektörlerden biri de tarım. Tarlalar hasat edilemedi, edilse de ürünler alıcısıyla buluşamadı. Çifçiler zor durumda kaldı. Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İzmir gençlik kolları çiftçiye destek oldu. Daha önce Kemalpaşa’da kiraz, Ödemiş’te patates tarlası hasat eden gençler bu kez da salatalık çiftçisinin yanındaydı. 

51fc3cea-f190-43ae-a777-7fb334ef4623.jpg

PARTİLİ GENÇLER VAR OLMAYA DEVAM EDECEK

Konuya ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunan İl başkanı Ozan Uyan, “Bugün de salatalık çiftçimizin yanında Menderes'imizdeyiz. geçtiğimiz haftalarda Kiraz enginar patates çiftçilerimizin yanında olduk. partili gençler var olmaya devam edecektir.” dedi. 

Uyan salgının ekonomik etkilerine değinirken, “Salatalığın kilosu 40 kuruş maliyeti 1 lira çiftçinin bu durumü atlatacak gücü yok. Diğer farkli ürün üreten bütün çiftçilerimizin durumu bir an evvel acil müdahale etmemiz gerekiyor yoksa yarın ciddi bir gıda problemi ile karşı karşıya kalabiliriz” diye açıkladı. 

ÇİFTÇİLERİMİZİ ANLATTIK

Menderes İlçe Başkanı Gizem Ergün, “ Covid-19 salgını bizlere tarımın üretimin ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Eğer üretmezsek yarınlara sağlıklı bir gelecek bırakma noktasında çok geride kalacağımız açıktır. Menderes çok kozmopolit bir ilçe bu kozmopolitliğin yanında bereketli toprakları içerisinde barındıran ve her zaman tarımın ve üretimin olduğu bir ilçe. Ancak çiftçimiz çok zor durumda,  Bu sebeple çiftçilerimizin sorunlarına farkındalık yaratmak için onları anlattık” diyerek çiftçinin yanında olduklarını belirtti. 

415dc824-135b-458f-9541-a333ee759c7b.jpg

UMUT DOLU GELECEĞİMİZ VAR

Son olarak Menderes İlçe Gençlik Kolları Başkanı Muammer Bayram, “Bugün tarımın mümkün olduğuna üretim tüketim denkleminde üretim olmazsa yaşanılacak bir gelecek olmadığına inanarak tarlada genç çiftçilerimiz ile birlikteydik. Gençler varsa  umut dolu geleceğimiz var”  açıklamalarında bulundu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.