CHP'li Güney'den AK Parti'ye tepki!

CHP'li Güney'den AK Parti'ye tepki!

Kongresini gerçekleştiren CHP Menemen İlçe Örgütü’nde, 208 oy alarak açık ara İlçe Başkanlığına seçilen Ömer Güney yazılı bir açıklama yaparak, önemli mesajlar verdi.

CHP Menemen İlçe Örgütü Başkanı Ömer Güney yaptığı açıklamada; CHP’nin Menemen’de seçim sath-ı mailine girdiğini belirterek; tüm delege ve üyelere coşkulu katılımları ve destekleri için teşekkür etti. Güney; Orman yangınlarına da değinerek AKP’li Belediye Başkanı Aydın Pehlivan’ın eleştirileri ahlaksızlık olarak nitelendirmesine tepki gösterdi.

Güney; konuya ilişkin; “ Cumhuriyet Halk Partisi her felakette vatandaşın yanında, mücadelenin içinde olmuştur. İlçemizde, Yanıkköy’de başlayan yangın Doğaköy Mahallesine sıçramış, İzmir Büyükşehir Belediyemiz; Bakanlık ekipleri ve ilçe belediyesi ile birlikte sonlandırılmıştır. Belediyelerimizin yangınlarla mücadelede sen-ben demeden ortaya koyduğu performans ortadadır. Ama devlet kurumlarının zaafları ve eksikleri de ortadadır. Canı yanan elbet feryat edecek. Bu zafiyetler elbette eleştirilecek. Bu eleştirilerden ders almak yerine “ahlaksız” olarak nitelemek, büyük tahammülsüzlüktür.” ifadelerini kullandı.

menemen-ilce-baskani-adayi-guney-insanlari-kaybederseniz-kazanmanin-hicbir-anlami-olmaz-1.jpg

Halk cezayı kime keseceğini iyi bilir…

Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan’ın bazı basın organlarına verdiği demeçlerde maksadını fazlasıyla aşan sözler sarf ettiğini söyleyen CHP Menemen İlçe Başkanı Ömer Güney; “ Ahlaklı olmak; özeleştiri yapabilmek, hesap verebilmektir. Eleştirilere hiçbir zaman tahammülleri yok. Ama gerçekler de ortada. Savunmak yerine saldırıya geçmeleri doğru değil. Ülke yangın yerine dönmüş ve devlet alana yeterli ekipmanla çıkamıyorsa bu elbette sorulacak. THK’nın yangın söndürme uçaklarının performans verecek kapasitede olmaması büyük bir zafiyet. 11 belediyemiz biz bakım onarımını yaptıralım dedi. Bundan neden gocunuyorlar? Depremde, salgında, yangında; her felakette aynı tabloyla ve yaklaşımla karşılaşıyoruz. Sayın Pehlivan, eleştirileri ahlaksızca bulduğunu söylüyor ama şapkayı önlerine koymaları gerektiğinin farkına varmalı. Ayrıca; halkın bizi cezalandıracağını söylüyorlar ki bu da trajikomik bir yaklaşım. Canlar gitmiş, bunu izleyen halkımızın da canı yanmıştır. Aynı sorular, halkımızın da aklında dönüp durmaktadır. Durum buyken; halkın muhatabını şaşıracağını hiç sanmıyorum. Onlar, cezayı kime keseceğini iyi bilir.”dedi.

Başkan Güney; Menemen’in de yangın felaketiyle burun buruna geldiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü; “ Makilik bir alan olan Yanıkköy mevkiinde başlayan yangın; Doğaköy Mahallemize sıçradı. Korkutucuydu tabi ki. Büyükşehir Belediyemiz tüm olanaklarıyla seferber oldu. Orman ekipleri ve ilçe belediyesi ile akşama doğru kontrol altına alındı ve söndürüldü. Diliyoruz ki, bu felaket tümüyle ve kısa sürede son bulur.”

Menemen yine CHP diyecek…

İlçe Başkanlığı’na olağanüstü bir süreçte atandığını hatırlatan İlçe Başkanı Ömer Güney; sandığa gidilerek demokrasinin gereğinin yapıldığını, aldığı destekten onur duyduğunu belirterek şunları söyleri; “ Menemen CHP örgütü, yarın seçim olacakmış gibi hazırdır, alandadır. Biz hiç boş zaman geçirmedik. Şimdi daha büyük ve güçlü bir enerjiyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Menemen yine CHP diyecek biliyoruz. Bunu sokaktan, evlerden, iş yerlerinden tarlalardan biliyoruz. Hemşerilerimizden biliyoruz. Bu sürece önderlik etmek bana onur verecek. Ortak akılla çıkardığımız eylem planıyla, hiç kimseyi ayırt etmeden; CHP iktidarında nelerin değişeceğini ilçemiz yaşayanlarına bir bir anlatacağız. Kongremizin ardından Genel Başkanımıza da ‘başaracağız’ sözünü verdim. Çok çalışacağız. Bana güvenen, destek veren kimsenin başını öne eğdirmeyeceğim. Menemen; kurtuluş mücadelesi ve Cumhuriyet tarihindeki özel yerinin hakkını verecek. Kurtuluş ve kuruluşun partisi Cumhuriyet Halk Partisi’ni rekor oyla iktidara taşıyacak.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.