CHP'li Gürbilek, "İktidara giden yolda emin adımlarla ilerliyoruz"

CHP'li Gürbilek, "İktidara giden yolda emin adımlarla ilerliyoruz"

Cumhuriyet Halk Partisi Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek açıklamalarda bulundu.

Mehmet Gürbilek “Geçtiğimiz Ocak ayında yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızla beraber atama yoluyla göreve başladık. Zor bir süreç olmasına rağmen 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde Belediye Başkanımız Sayın Ömer Günel ile ekibi, partililerimiz ve bizlere destek veren Kuşadalı hemşehrilerimizle birlikte büyük bir başarı elde ettik. Çalışmalarımızı aynı disiplinle ilçe kongremize kadar sürdürdük. Kongre sürecinde de aynı özveri ve disiplinle çalıştık. Kongremizi birlik beraberlik, büyük bir coşku ve partililerimizin memnuniyeti ile gerçekleştirdik. Kongre sürecinde yanımızda bulunan, bize destek olan herkese teşekkür ediyorum. Partimiz CHP’nin içerisinde bulunduğu il, ilçe kongreleri ile büyük kurultay süreci iktidara yürüyüşümüzün ilk adımlarıdır. Büyük kurultayımızın da büyük bir coşkuyla gerçekleşeceğine eminim” dedi.    

“ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ BİRLİK VE BERABERLİĞİ SAĞLAMAK”

Öncelikli hedeflerinin parti içi birlik ve beraberliği sağlamak olduğunu ifade eden Gürbilek, “Cumhuriyet Halk Partisi, dayanışmanın, hoş görünün, sevginin buluştuğu bir çatıdır. Bizim de öncelikli hedefimiz birlik ve beraberliği sağlamak olacaktır. Partimizin ideolojisini tabana yaymak ve parti içi eğitimlerimizi daha etkin hale getirmek yapacağımız işlerin başında gelecek. Ayrıca örgütlenme konusunda ciddi çalışmalar yürüteceğiz. Toplumun ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak projeler üreteceğiz” dedi. 

“AHLAK DIŞI MUHALEFET, MUHALEFET OLMAKTAN ÇIKAR”

Muhalefetin demokratik siyasetin vazgeçilmez bir unsuru olduğunu kaydeden Gürbilek şöyle konuştu: “Muhalefet olmazsa demokrasi olmaz. Biz muhalefete karşı değiliz. Parti içinde de muhalefet olması doğaldır. Fakat muhalefet ahlak sınırları çerçevesinde yapılır. Ahlak dışı muhalefet, muhalefet olmaktan çıkar. Yalancılığa, karalamaya, iftiracılığa girer. Son günlerde bazı şahıslar, kendilerini gündeme getirme amacıyla, beni ve Belediye Başkanım Sayın Ömer Günel’i bir takım iftiralarla karalamaya çalışıyor. O şahısların tek amacı ‘çamur at izi kalsın’ politikasıdır. Fakat ne partililerimiz ne de sağduyulu hemşehrilerimiz bu şahısların söylemlerine pirim vermiyor. Bu şahısların başardıkları tek şey, kamuoyu karşısında kendilerini komik duruma düşürmek ve kendi itibarlarını tüketmektir.  Bizim yapıcı olan her kesime saygımız sonsuz.”  

“İKTİDARA GİDEN YOLDA EMİN ADIMLARLA İLERLİYORUZ”

Kuşadalıların yeni dönem belediye çalışmalarından memnun olduğunu belirten Gürbilek “Gözlemlerimiz ve bize gelen görüşlere dayanarak hemşehrilerimizin büyük bir çoğunluğunun Belediye Başkanı Ömer Günel’in çalışmalarından memnun olduklarını söyleyebilirim. Bu durum bizler için de büyük bir umut ve mutluluktur. Cumhuriyet Halk Partisi bugün iktidara inanmış ve kilitlenmiş bir partidir. Bizi iktidara götürecek en büyük unsur ise mevcut belediyelerimizdir. CHP’li tüm belediye başkanları iktidara giden bu yolda büyük bir özveriyle çalışıyorlar. Tüm belediye başkanlarımız üzerlerine düşen sorumluluğun gereğini yerine getiriyorlar. Biz Aydın yerelinde Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu, Kuşadası Belediye Başkanımız Sayın Ömer Günel ve diğer partili belediye başkanlarımızla iktidara giden bu yolda emin adımlarla ilerliyoruz” dedi. 

“MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN BİZLERE EMANET ETTİĞİ LAİK CUMHURİYETİ YENİDEN HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

2023 yılında yapılması planlanan genel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidara gelme ihtimalinin yüksek olduğunu ifade eden Gürbilek şöyle konuştu: “31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde partililerimiz ve bizi destekleyen diğer partilerin seçmenleri ile birlikte büyük bir mesai harcayarak Türkiye genelinde çok güzel bir zafere imza attık. Bugün bize düşen, partililerimiz ve zaferimiz için mesai harcayan diğer yurttaşlarımızın emeklerini iyi şekilde tahlil edip çalışmalarımıza devam etmektir. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere partimizin bütün organları, partimiz için büyük önem arz eden bu süreci çok iyi şekilde yürütmektedir. Bizler de Kuşadası’nda bu süreci partililerimiz ve AKP’nin tek adam rejimine karşı olan tüm bileşenlerle en iyi şekilde yürütmeye devam edeceğiz. Bu süreçte yerel yönetimlerimizin başarılı olması için çalışmalarımızı birlik ve beraberlik içerisinde sürdüreceğiz. 2023 yılı bugün hepimizin var oluş sebebi olan Cumhuriyetimizin 100’üncü kuruluş yılı olacak. Hedefimiz 2023 yılında 18 yıldır iktidarda olan AKP’nin tek tek yok ettiği Cumhuriyet değerlerini tekrar ülkemize kazandırmak olacak. 2023 yılında partimizin kurcusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği laik Cumhuriyeti yeniden hayata geçireceğiz.” 

  
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.