CHP'li Gürer, "Adalet Bakanlığı, 2 yılda 21 ihaleyi iptal etti"

CHP'li Gürer, "Adalet Bakanlığı, 2 yılda 21 ihaleyi iptal etti"

CHP'li Gürer’in önergesini yanıtlayan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Bakanlıklarının 2017- 2019 yılları arasında 4 yapım ihalesi ve 17 inşaat olmak üzere 21 ihaleyi iptal ettiğini açıkladı. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Adalet Bakanlığı’nca iptal edilen ihaleleri soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı. CHP Milletvekili Gürer, önergesinde “2017 ve 2019 yılları arasında Adalet Bakanlığına bağlı kurum ve kuruluşlar tarafından açılan ihalelerin kaç tanesi iptal edilmiştir? İptal edilmesindeki gerekçeler nedir? 2017 ve 2019 yılları arasında açılan ihalelerin hangileri iptal edilmiştir? 2017 ve 2019 yılları arasında, gerçekleştirilip iptal edilen ihalelerle ilgili olarak, iptal edilen ihale kazanma bedeli ile gerçekleşen bedeller arasındaki farkın değeri nedir?” şeklinde sorular yöneltti. 

fotograf-051.jpg

Gürer’in önergesine yanıt veren Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, 2017-2019 yılları arasında 4’ü yapım ihalesi, 17’si inşaat ihalesi olmak üzere 21 ihalenin Bakanlıkları tarafından iptal edildiğini açıkladı. 

Bakan Abdülhamit Gül, Bakanlıklarının bütçesi içinde harcama birimi olarak merkez harcama birimleri, merkez dışı birimleri olan mahkemeler, ceza infaz kurumlan, denetimli serbestlik müdürlükleri ile Adli Tıp Kurumu Başkanlığının yer aldığını ifade etti.

BAKANLIK HARCAMALARI TAKİP ETMİYOR 

Bakan Gül, “Bakanlık bütçesi içinde yer alan harcama birimlerinin bütçe ödenek tertiplerinden yaptıkları ayrıntılı harcamaların, 5018 sayılı Kanun gereğince ilgili harcama biriminin yetki ve sorumluluğunda olması nedeniyle hangi iş ve faaliyetler için hangi kişi veya firmalardan alım yoluyla gerçekleştirildiği Bakanlığımız tarafından takip edilmemektedir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.