CHP'li Gürer: AKP ekonomik dramın kitabını yazmış

CHP'li Gürer: AKP ekonomik dramın kitabını yazmış

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücretle ilgili görüşlerini açıklayan Gürer, “Ekonominin kitabını değil ekonominin dramını yazan AKP iktidarını yokluk ve yoksullukla ezilen yurttaşları görmeye çağırıyorum” dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak, milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücretle ilgili görüşlerini açıklayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, mevcut koşullarda asgari ücretin net 5 bin TL olması ve vergi kesintisinin de yapılmaması gerektiğini söyledi. Gürer, emeklilikte intibak düzenlemesinin yapılıp en düşük emekli maaşının da asgari ücret seviyesine getirilmesinin şart olduğunu vurguladı.

Ekonomide Geldiğimi Son Nokta; Dolar 10 TL, Alım Gücü Dip Yaptı

Dolar kurunun 10 lirayı geçtiğini ve yoksulluğun giderek derinleştiğini anlatan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, "Ücretler eridi, işsizlik can yakıyor, alım gücü dip yaptı" diyerek, ülkemizin ekonomik olarak geldiği noktayı gözler önüne serdi.

Asgari Ücretten Vergi Alınmamalı

Asgari ücretle ilgili görüşlerini de açıklayan CHP Milletvekili Gürer, asgari ücretin 5 bin TL olması gerektiğini vurguladı. Gürer, ayrıca asgari ücretten vergi kesintisi yapılmaması gerektiğini e belirtti.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Asgari ücretin 5 bin TL olması ve vergiden muaf tutulması için iktidarın sanayici ve esnafa destek sağlaması gerektiğini de ifade etti.

fotograf.jpeg

Emekli Maaşı Asgari Ücretin Altında Olmamalı

Gürer, ülkemizde her kesinin sorunlu olduğuna dikkat çektiği konuşmasında, “Çiftçi tarladan, esnaf iş yerinden borçlarından dolayı kopmaktadır. Emekli intibak düzenlemesi acil ihtiyaçtır. En düşük emekli aylığı asgari ücrete eşitlenmelidir” önerisinde bulundu.

AKP, Ekonominin Dramını Yazdı

Gürer, “Ekonominin kitabını değil ekonominin dramını yazan AKP iktidarını yokluk ve yoksullukla ezilen yurttaşları görmeye çağırıyorum” ifadelerini kullandı.

CHP Milletvekili Gürer, TBMM Genel Kurulu’ndaki konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Genç işsizlik, üniversite mezunu işsizlik en yüksek orana ermiştir. Kamuda üniversite mezunlarına kadro açılmalıdır. Atanmayanların bir an önce atamaları yapılmalıdır; mağduriyetleri artıyor, iktidar seyrediyor, halk eziyet içindedir.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.