CHP'li Gürer, bakanlık kadrolarını sordu!

CHP'li Gürer, bakanlık kadrolarını sordu!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesini Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turan yanıtladı

CHP'liGürer’in Bakanlara sorduğu; Bakanlık ve bağlı kurumlarda üst düzey kadrolarda vekaleten görev yapan kişi sayısı ne kadardır? Müdür olarak vekaleten görev yapan il müdürü var mıdır, varsa boş kadroların doldurulmama nedeni nedir? şeklindeki sorularına verilen cevaplar bakanlıkların yönetim şeklini gözler önüne serdi.

Ömer Fethi Gürer’in sorusunu yanıtlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turan “Bakanlığımızda halen toplam 12 üst düzey (Genel Müdür, Müstakil Daire Başkanı ve Bölge Müdürü) personel vekaleten görev yapmakta olduğunu” belirtti. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ise “Bakanlığımız merkez birimlerde 35, Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüklerinde 12, Serbest Bölge Müdürlüklerinde 4 personel üst düzey kadrolarda vekaleten görev yapmaktadır. Ayrıca bakanlığımız Ticaret İl Müdürü kadrolarına 38 personel vekalet etmektedir.” şeklinde soruya yanıt getirdi. Bir diğer cevapta Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’ndan geldi. Bakanlığımızın merkez teşkilatında yer alan üst düzey yöneticilerin bir kısmının ataması gerçekleştirilmiş olup diğerleri içinde atama çalışmaları devam etmektedir. Bununla birlikte; 81 il müdürümüz vekaleten görevlendirme yoluyla görevlerini yapmakta olup atama çalışmalarının sürdürüldüğünü” cevabında belirtti.

İç İşleri Bakanlığı, Hazine Maliye Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı ise soruları yanıtsız bıraktı. Gürer “Üst düzey kadroların bu denli çok sayıda vekaletle yönetilmesi sorgulanmalıdır. Liyakat sistemi; hizmet içinde ilerlemenin ve yükselmenin yeterlilik ile başarı ölçütüne dayandırıldığı bir sistemdir. Ülkenin yönetilmesinde kilit rol üstlenen bakanlıkların liyakat sisteminden uzaklaşarak vekaletle yönetilmesi irdelenmesi gereken bir durumdur.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.