CHP'li Gürer, 'BOTAŞ’ın bilgi sisteminde yazılımın akıbeti belli değil'

CHP'li Gürer, 'BOTAŞ’ın bilgi sisteminde yazılımın akıbeti belli değil'

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, BOTAŞ’ın 3 yıldır tamamlanamayan Kurumsal Kaynaklar Planlaması (ERP) Yazılımı’nın akıbetini, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına yönelttiği soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı.

Gürer’in önergesine yanıt veren Bakan Fatih Dönmez, Kurumsal Kaynaklar Planlaması (ERP) analiz ve taraşım çalışmalarının tamamlandığını ancak yazılımın yerli ve milli imkanlarla gerçekleştirilecek olması nedeniyle geciktiğini açıkladı.

3 YILDIR BİTİRİLEMEYEN BİLGİ SİSTEMİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bilgi sistemleri büyüyen ve değişen iş süreçlerine ayak uyduramayan BOTAŞ’ta 3 yıl önce başlatılan yerli ve milli yazılım ve veri tabanı çalışmalarının akıbetini soru önergesiyle Meclis gündemine getirdi.

fotograf-081.jpg

SAYIŞTAY RAPORLARINA DA YANSIDI

Gürer, konunun Satıştay raporlarına da yansıdığına dikkat çekerek, “BOT AŞ Bilgi Sistemleri kapsamında kullanılmakta olan Kurumsal Kaynakların Planlanması (ERP) yazılımı, BOTAŞ’ın büyüyen ve değişen iş süreçlerine ayak uyduramadığı, istenilen güncellenmelerin yapılamadığı ve bu nedenle, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından başlatılan ve 3 yıldır sonuçlandırılmayan Kurumsal Kaynakların Planlanması (ERP) ile ilgili yazılım, donanım ve veritabanı temini konusundaki çalışmaların bir an önce tamamlanması gerektiği Sayıştay tespitlerinde yer almaktadır. Bu bağlamda çalışma yapılmakta mıdır? Bakanlık ERP çalışmalarının 3 yılda sonuçlanmaması nedendir?” şeklinde sorular yöneltti.

TASARIM TAMAM

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in önergesine yanıt veren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kurumsal Kaynak Planlanması (ERP) Analiz ve Tasarım çalışmaları tamamlandığını belirterek bundan sonraki aşamada yazılıma dönüştürülmesinin yerli ve milli imkanlar ile yapılacağını bildirdi.

YERLİ İMKANLAR SÜRECİ UZATTI

Bakan Dönmez” Bakanlığımız bağlı, ilgili ve ilişkili kurum/kuruluşlarınm kurumsal yapılarının farklı olması, süreçlerin standartlaştırılması, ERP yazılımının yerli ve milli imkanlar ile geliştirilecek olması hasebiyle söz konusu süreçler uzamaktadır” açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.