CHP'li Gürer: Eğitim sistemi yap-boz tahtasına döndü!

CHP'li Gürer: Eğitim sistemi yap-boz tahtasına döndü!

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Milletvekili Gürer, "Çocuklarımız ve gençlerimiz ile onları emanet etiğimiz öğretmenlerimiz, bir türlü düzelmeyen ve adeta yap-boz tahtasına dönüşen eğitim sistemini mağduru oldular” dedi.

24 Kasım öğretmenler Günü ve Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e “Başöğretmenlik” unvanının verilişinin yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Öğretmenler; yeni nesil sizlerin eseri olacaktır” sözünü anımsattı ve “AKP iktidarları döneminde ne yazık ki geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız ve gençlerimiz ile onları emanet etiğimiz öğretmenlerimiz, bir türlü düzelmeyen ve adeta yap-boz tahtasına dönüşen eğitim sistemini mağduru oldular” dedi.

fotograf.jpg

20 yıllık AKP iktidarı döneminde neredeyse her eğitim öğretim yılında Milli Eğitim Bakanının değişiğini, bakan değişikliğiyle de eğitim sisteminin sürekli değiştirildiğini hatırlatan CHP Milletvekili Gürer, bu durumun öğrencileri ve öğretmenleri de olumsuz yönde etkilediğini belirtti.

Öğretmen Açığı Giderilmeli

Türkiye’de 100 bine yakın öğretmen açığı ve en az 400 bin atama bekleyen öğretmenin bulunduğunu ifade eden CHP milletvekili Ömer Fethi Gürer, öğretmen açığına ve atama bekleyen öğretmenlerin varlığına rağmen halen yeterli sayıda öğretmen ataması yapılmamasının eğitim sisteminin en önemli sorunlarından birini oluşturduğunu kaydetti.

Öğretmenler Arasında Statü Ayırımı Olmamalı

Öğretmenler arasında ‘asil’, ‘vekil’, ‘sözleşmeli’, ‘kadrolu’, ‘ücretli’ gibi ayırımlar yapılmasının eğitim sisteminde çalışma barışını bozduğuna işaret eden Gürer, PİKTES öğretmenleri dahil, her statüdeki tüm öğretmenlerin kadroya alınması gerektiğini söyledi.

Ek 3600 Gösterge Ne Oldu?

ek 3600 göstergenin verileceğini seçim öncesi açıklanmasına rağmen halen sürüncemede kaldığına değinen Gürer, bir an önce konuda veriler sözlerin yerine getirilmesini istedi.

Öğretmenlerin Ekonomik Gelirleri Yetersiz

Öğretmenlerin ekonomik gelirlerinin yetersizliğine de vurgu yapan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bu olumsuzluğun eğitimin kalitesinin düşmesindeki en önemli etkenlerden biri olduğuna işaret etti. Öğretmen yoksulluk sınırı altında ücret aldığını ve özlük haklarında iyileştirme beklediğini de kaydeden Gürer, “Cumhuriyetimizi koruyup kollayacak ve geliştirecek olan gençlerimizi emanet ettiğimiz öğretmenlerimizin gününü kutluyor, bir sonraki 24 Kasım’a kadar tüm sorunlarının çözülmüş olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.